Σειρά πήρε ο Τσελίκ στο εμμονικό σύνδρομο κατά Ελλάδας και Κύπρου: Μητσοτάκης και Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν…

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, STEPHANIE LECOCQ




“Λέγε – λέγε κάτι θα μείνει” ή εμμονικό σύνδρομο, όπως και να’ χει οι αξιωματούχοι της Άγκυρας συνεχίζουν με κάθε ευκαιρία να επιτίθενται στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας, όπως έγινε σήμερα με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, τον Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας για μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και με το γνωστό νεο-οθωμανικό ύφος που διδάσκει με επιμονή ο Ερντογάν, ο Τσελίκ έβαλε στο στόχαστρο ον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, λέγοντας ότι «θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν».

Η αναφορά, όπως γίνεται σαφές,  σχετίζεται με το διπλωματικό επεισόδιο της περασμένη εβδομάδας, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Δένδια στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στην Λιβύη. Εκεί ο κ. Δένδιας αρνήθηκε να βγει από το αεροπλάνο για να συναντηθεί με την υπουργό εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης της Τρίπολης. Σε μια τέτοια περίπτωση, ΄πως ο κ. Δένδιας εξήγησε κατόπιν, θα νομιμοποιούσε αποφάσεις που δεν δικαιούται να λαμβάνει η κυβέρνηση της Τρίπολης, όπως αυτή της υπογραφής του παράνομου τουρκο-λιβυκού συμφώνου.

Η Ελλάδα το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης

Ας εξηγήσουμε την κατάσταση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών. …Μια μια τέτοια άθλια κατάσταση σπάνια συναντάται. Όταν ήταν έτοιμος να κατέβει από το αεροπλάνο, δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο. Απογειώθηκε με παιδαριώδη τρόπο. Όταν δεν του δόθηκε άδεια προσγείωσης, πήγε στη Μάλτα. Μπορεί η διπλωματία ενός κράτους να εκπροσωπείται με παράλογες κινήσεις; Το κίνητρό τους να δράσουν μόνοι.Τι μπορούμε να κάνουμε ενάντια στην Τουρκία; Είναι αυτή εξωτερική πολιτική;  Όλοι ξέρουν ότι [η Ελλάδα] είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης. Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι. Σημειώνουμε τι έκαναν κατά της Τουρκίας.

Εάν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας θα σπεύδουν στις χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει αποδοτικές σχέσεις όταν κάνουμε περαιτέρω βήματα, μπορώ να σας πω ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν και θα τριγυρνάνε στον αέρα. Για να ακολουθούν τα βήματα που κάνουμε εμείς” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αγωνιούν επειδή σε περίπτωση που γίνει η προσέγγιση της Τουρκίας με την Αίγυπτο τελειώνουν οι παράνομες κινήσεις της Ελλάδας και τα παράνομα βήματά της στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε προκλητικά ο Ομέρ Τσελίκ… ξεχνώντας την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. «Ο (Δένδιας) δεν πήρε αποτέλεσμα στη Λιβύη, και ούτε θα πάρουν κάποιο αποτέλεσμα”  ισχυρίστηκε.

Συνεχίζοντας την γνωστή παραμυθία και τα ψεύδη, υποστήριξε:

Η Ελλάδα που είχε αποχωρήσει από το NATO και αργότερα με την έγκριση μας επέστρεψε στο ΝΑΤΟ σήμερα είναι μια χώρα που φιλοξενεί τους τρομοκράτες του FETO και του PKK έχει τα στρατόπεδά τους και τους στηρίζει“.

Πανηγύρια για την “αναβάθμιση” του ψευδοκράτους

Ο Τσελίκ δεν παρέλειψε να παρουσία ως σημαντικό επίτευγμα την παραχώρηση καθεστώτος “παρατηρητή ως οντότητα” στο ψευδοκράτος από τον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, για να “παρουσιάσει” και την αντεστραμμένη πραγματικότητα που υποτίθεται πως διακρίνει μόνον η Άγκυρα στην Κύπρο:

Την περίοδο αυτή υπήρξαν ορισμένες σημαντικές εξελίξεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ΤΔΒΚ γίνεται αποδεκτή ως παρατηρητής. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ορισμένες χώρες αρνούνται να γράψουν επιστολές ή να κάνουν δηλώσεις. Όλοι πρέπει να ξέρουν, υπάρχουν δύο ισότιμες κοινωνίες σε αυτό το νησί. Η Τουρκία θα στηρίξει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων. Αυτή είναι η υπογραφή του αξιότιμου Προέδρου μας, ο οποίος ξόδεψε διπλωματική ενέργεια για να το πραγματοποιήσει στη συνάντηση που ακολούθησε”.

Όποτε … μας καπνίσει … για Φινλανδία και Σουηδία

Τέλος αναφερόμενος στην Φινλανδία και τη Σουηδία ο εκπρόσωπος του AKP έστειλε το μήνυμα πως «όταν θα θεωρήσουμε πως μας ικανοποιούν οι νομικές αλλαγές τις οποίες θα κάνουν τότε με χαρά θα πούμε το ‘ναι’. Όμως όσο δεν συμβαίνει αυτό και δεν μας ικανοποιούν δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε την έγκριση μας».

 

Με πληροφορίες από Hurriyet

 

“Αυτές δεν είναι ενέργειες σύμμαχης χώρας”: Άγρια επίθεση από τον Μενέντεζ εναντίον του Ερντογάν για τις δολοφονίες Κούρδων

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: