“Αυτές δεν είναι ενέργειες σύμμαχης χώρας”: Άγρια επίθεση από τον Μενέντεζ εναντίον του Ερντογάν για τις δολοφονίες Κούρδων

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία από το γραφείο του via flickr




Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ απασφάλισε εναντίον της κατοχικής δύναμης Τουρκίας, για τις απρόκλητες επιθέσεις της στη Συρία και το Ιράκ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, έγραψε στο Twitter: «Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου».

Ο κ. Μενέντεζ προειδοποίησε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που αποφάσισε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνει τα εξής:

«Οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων (και των επιθέσεων) κατά των δυνάμεων των εταίρων των ΗΠΑ, των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), έχουν ήδη σκοτώσει αμάχους και καταστρέψει κρίσιμες αστικές υποδομές.

Απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου (χώρας)» αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του ο γερουσιαστής, ο οποίος παραθέτει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, που κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς από τις τουρκικές επιθέσεις σε Κούρδους.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: