“Πάμε σαν άλλοτε” Γαλλία-Ιταλία: Επικοινωνία Ματαρέλα-Μακρόν μετά την κρίση για το μεταναστευτικό

Μια φωτογραφία που διατίθεται από το Qurinale Palace δείχνει τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron να συμμετέχουν στη διεθνή συνάντηση για την ειρήνη με τίτλο «The Cry for Peace -Religions and Cultures in Dialogue» (Il grido della Pace –Religioni e Culture in dialogo), στη Ρώμη, Ιταλία, 23 Οκτωβρίου 2022. EPA/FRANCESCO AMMENDOLA / QUIRINALE PALACE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι Γάλλοι Πρόεδροι Emmanuel Macron και ο Ιταλός Sergio Mattarella επέμειναν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στη «μεγάλη σημασία» των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών τους.

Οι σχέσεις κλονίστηκαν από την άρνηση της ακροδεξιάς πρωθυπουργού Giorgia Meloni να υποδεχθεί το ανθρωπιστικό πλοίο Ocean Viking και τους 230 μετανάστες του Σε κοινό ανακοινωθέν τους οι δύο Πρόεδροι,  «επιβεβαίωσαν τη μεγάλη σημασία των σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας και υπογράμμισαν την ανάγκη να συνδυαστούν οι προϋποθέσεις για πλήρη συνεργασία σε όλους τους τομείς, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με αυτό το δελτίο τύπου, ο Emmanuel Macron και ο Sergio Mattarella μίλησαν τηλεφωνικά. Η κατάσταση του σκάφους της ΜΚΟ Ocean Viking, που επιτέλους έγινε δεκτό την Παρασκευή στο λιμάνι της Τουλόν, προκάλεσε διπλωματική κρίση μεταξύ Παρισιού και Ρώμης την περασμένη εβδομάδα, καθώς η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Giorgia Meloni αρνήθηκε να υποδεχθεί τους 230 μετανάστες που περιπλανιόντουσαν για αρκετές εβδομάδες. στη θάλασσα..

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Σπάει ο πάγος ανάμεσα σε Αυστραλία και Κίνα: Aύριο η συνάντηση Αλμπανέζι – Σι, η πρώτη ηγετών των δύο χωρών μετά από χρόνια έντασης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: