Παγκόσμιο πανηγύρι από εκατομμύρια φίλους του Beaujolais nouveau: Est arrivé, πάντα πιστό στο ραντεβού του – Την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου [βίντεο]

Ένα μέλος του προσωπικού αρπάζει δύο ποτήρια κρασί Beaujolais nouveau δίπλα σε ένα ξύλινο βαρέλι κρασί, την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του σε ένα μπαρ στο κέντρο του Παρισιού, Γαλλία, 20 Νοεμβρίου 2014. Κάθε χρόνο, το Beaujolais ‘primeur’ πωλείται στο την ίδια ακριβώς ημερομηνία που είναι η τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. EPA/IAN LANGSDON




Η μικρή ομάδα 20 έως 50 ετών, που έφτασε την προηγούμενη μέρα μετά από 16 ώρες με το μίνι λεωφορείο, είναι ενθουσιώδης. «Δουλεύω σε τράπεζα: όλο το χρόνο με κοστούμι και γραβάτα, μπροστά σε υπολογιστή. Εδώ είναι διακοπές!»

Εχουν έρθει για τη συγκομιδή των σταφυλιών που θα καταλήξουν στο περίφημο γαλλικό κρασί Beaujolais από την ομώνυμη περιοχή της Βουργουνδίας.

Ένας ροζ αφρός ξεχειλίζει από μια δεξαμενή. Η ιδιοκτήτρια της φάρμας τους λέει θα χρειαστεί να αδειάσετε μερικές εκατοντάδες λίτρα. Παρακολουθεί τη ζύμωση των σταφυλιών που τρυγούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για το «Reine de nuit» cuvée, τα τσαμπιά ζυμώνονται ολόκληρα, σύμφωνα με τη μέθοδο Beaujolais. Στην κλειστή δεξαμενή, ένα στρώμα ανθρακικού αερίου προστατεύει τα σταφύλια από την επαφή με το οξυγόνο». Το αποτέλεσμα είναι ένα φρέσκο, φρουτώδες, λιγότερο στυφό «Moulin-à-Vent», το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε γύρω στις 8:00 π.μ., βλέποντας τον ήλιο να βγαίνει από την ομίχλη.

Είναι ώρα για σνακ. Δύο βαρέλια στο τέλος του οικοπέδου: το ένα για κρασί, το άλλο για ψωμί, τυρί και αλλαντικά, συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτικού λαγού.

Ξαναγυρίζουν γρήγορα στη δουλειά. Ο «πρώτος οίνος» (vin de primeur), ζυμωμένος για λίγες μόλις εβδομάδες πρέπει να διατεθεί προς πώληση την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Ετσι έγινε και φέτος

Κάτι σαν πανηγύρι και διεθνής γιορτή  

Η «Ημέρα Beaujolais» συνοδεύεται από εκδηλώσεις δημοσιότητας και έντονη προώθηση. Το παραδοσιακό σύνθημα, ακόμη και στις αγγλόφωνες χώρες, ήταν το « Le Beaujolais nouveau est arrivé! » δηλαδή « Το νέο Beaujolais έχει αφιχθεί! »), αλλά το 2005 αυτό άλλαξε στο “It’s Beaujolais Nouveau Time!” δηλαδή «Είναι η ώρα του νέου Beaujolais!»). Στις Ηνωμένες Πολιτείες, προωθείται ως ποτό για την Ημέρα των Ευχαριστιών, η οποία πάντοτε συμπίπτει ακριβώς μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του κρασιού (την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου).

Πολλοί παραγωγοί κυκλοφορούν το νέο μοντέλο με ένα πολύχρωμο ή αφηρημένο σχέδιο το οποίο αλλάζει κάθε έτος, συνήθως ως εξέλιξη από το σχεδιασμό του προηγούμενου έτους. Σε διάφορες μητροπολιτικές περιοχές στην ανατολική Ασία, το Nouveau την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, θεωρείται ως ένα σύμβολο θέσης (status) και ως στοιχείο πολυτελείας.

Υπάρχει τόσο μεγάλη έμφαση σε αυτή την ημερομηνία, που υπάρχουν πολλές εταιρείες αερομεταφορών οι οποίες έχουν ηλεκτρονικά άρθρα σχετικά με το πώς οργανώνουν τις αεροπορικές αποστολές, αρχής γενομένης από τα τέλη Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από afp -wikipedia
Ελλάδα Αθήνα 

Ήρθε η λυπητερή του Brexit και του Τζόνσον: Γιγάντιες αυξήσεις φόρων και μειώσεις σε δαπάνες στη Βρετανία * 7% πτώση βιοτικού επιπέδου

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: