«Όχι» στο τελεσίγραφο Μασκ είπαν εκατοντάδες εργαζόμενοι: Εκείνος «κλείδωσε» τα γραφεία ενώ τo Twitter… κηδεύει το Twitter

A person looks at signage at the Twitter offices in New York, New York, USA, 04 November 2022. The company is reportedly laying off closer to half of its employees as part of change in corporate strategy related to Elon Musk’s purchase of the company on 27 October 2022. EPA, JUSTIN LANE




Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Twitter φέρεται να έχουν αρνηθεί να υποκύψουν στο τελεσίγραφο του Ελον Μασκ, με το οποίο o νέος ιδιοκτήτης τούς καλούσε εντός ασφυκτικά περιορισμένου χρονικού περιθωρίου να επιλέξουν εάν συναινούν στο νέο «σκληροπυρηνικό» – κατά την διατύπωση του ιδίου του Μασκ- εργασιακό μοντέλο  της εταιρίας ή να αποχωρήσουν.

Τον αριθμό των εκτιμώμενων αποχωρήσεων δημοσιεύει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η Washington Post.

Επιπλέον, σε μία ακόμη πρωτοφανή κίνηση ο Ελον Μασκ «κλείδωσε» έξω από τα γραφεία της εταιρίας χιλιάδες εργαζόμενους.

Τα κτίρια των γραφείων της εταιρείας θα κλείσουν προσωρινά, με άμεση ισχύ, αναφέρει μήνυμα που περιήλθε σε γνώση του BBC, ενώ οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι μεγάλος αριθμός προσωπικού παραιτήθηκε αφού ο νέος ιδιοκτήτης Έλον Μασκ τους κάλεσε να πουν ναι ή όχι σε εργασία «πολλών ώρες σε υψηλή ένταση» ή να φύγουν.


Το μήνυμα μάλιστα συνέχιζε λέγοντας: «Συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού».

Πρώην υπάλληλος του Twitter, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε στο BBC: «Νομίζω ότι όταν η σκόνη καθαρίσει σήμερα, πιθανότατα θα μείνουν λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι όλοι στην ομάδα του είχαν απολυθεί.

Ένας άλλος εργζόμενος είπε ότι παραιτήθηκε παρόλο που δεν είχε πρόβλημα να δουλέψει πολλές ώρες.

«Δεν ήθελα να δουλέψω για κάποιον που μας απείλησε μέσω e-mail πολλές φορές», ενώ όταν δούλευα ήδη 60-70 ώρες την εβδομάδα».

Προτού ο Μασκ πάρει τον έλεγχο του Twitter, η εταιρεία είχε περίπου 7.500 άτομα προσωπικό ενώ απασχολούσε χιλιάδες συμβασιούχους εργαζομένους, η πλειονότητα των οποίων θεωρείται ότι έχει απολυθεί.

 

Οπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, χρήστες του Twitter άρχισαν «να λένε αντίο» και να συνδέονται με λογαριασμούς σε άλλες πλατφόρμες, γράφει ο Guardian.

Το #RIPTwitter, το #TwitterDown, το Mastodon και το Myspace ήταν μερικά από τα hashtags που «τρένταραν» στην πλατφόρμα μετά την λήξη της προθεσμίας στο τελεσίγραφο του Musk.

Οι αποχωρήσεις περιλαμβάνουν πολλούς μηχανικούς που είναι υπεύθυνοι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων και την πρόληψη των διακοπών υπηρεσιών, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας αλλά προκαλώντας και βιαστικές συζητήσεις μεταξύ διευθυντών και στελεχών για το ποιος πρέπει να ζητηθεί να επιστρέψει.

Ο Μασκ δεν φάνηκε πάντως, τουλάχιστον δημοσίως, να ανησυχεί ιδιαίτερως και φρόντισε να το εξωτερικεύσει με ένα tweet.

«Oι καλύτεροι έχουν μείνει, οπότε δεν ανησυχώ και πολύ..», έγραψε.

Με πληροφορίες από Washington Post, ΒΒC, Guardian

Ξεφεύγει ο Μασκ: Τελεσίγραφο απόλυσης στους εργαζομένους μέσω email* Δουλέψτε ακραία σκληρά ή φύγετε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: