Ο Τραμπ οδηγεί τους Ρεπουμπλικάνους σε διάσπαση: Οι νικητές της Ομογένειας και ο κ. Μπάιντεν, του οποίου τα μυαλά πήραν …αέρα! (video)

epa10297076 US President Joe Biden delivers remarks and takes questions in the State Dining Room at The White House in Washington, DC, USA, 09 November 2022. EPA, OLIVER CONTRERAS, POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μπορεί να μην έχουμε στα χέρια μας τα τελικά αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων, αλλά μπορούμε να καταγράψουμε, σχεδόν με βεβαιότητα, τα εξής με την υπόμνηση ότι “τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία”.

Με τα σημερινά δεδομένα οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν την Βουλή με μικρή διαφορά, ίσως και 2-3 εδρών. Άρα η σαρωτική ήττα των Δημοκρατικών που πρόβλεπαν οι δημοσκόποι, δεν έγινε πραγματικότητα από τις κάλπες. Και το θέμα των δημοσκοπήσεων θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά πλέον, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, και σε άλλες χώρες.

Υπάρχουν βέβαια αναλυτές, που υποστηρίζουν ότι όταν καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι εντός και εκτός της Αμερικής, οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί και να χάσουν τη Βουλή με μία έδρα διαφορά.

Όλα είναι ανοικτά ακόμα, μέχρι να μιλήσουν όλοι οι πολίτες της Αμερικής. Εάν οι δύσπιστοι αναλυτές επιβεβαιωθούν, τα προβλήματα που ήδη ταρακούνησαν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, μπορεί και να το οδηγήσουν σε διάσπαση.

  • Οι παλαιοί συντηρητικοί της Αμερικής, που ανδρώθηκαν μέσα στη δεξιά παράταξη της χώρας, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την λαϊκίστικη ακροδεξιά, που πρεσβεύει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Είναι άνθρωποι σοβαροί, είναι πατριώτες και έχουν υπηρετήσει με σθένος και αγάπη την υπερδύναμη.

Για τη Γερουσία, που μας ενδιαφέρει περισσότερο λόγω της ισχύος του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, μπορούμε να κάνουμε σήμερα την πρόβλεψη ότι οι Δημοκρατικοί θα καταφέρουν να την κρατήσουν στα χέρια τους.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα οι Δημοκρατικοί μπορούν να εξασφαλίσουν 50 έδρες (μαζί με τους δύο ανεξάρτητους) και με ανοικτή την έδρα στην Τζόρτζια, όπου ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος μπορεί να κερδίσει. Θεωρητικά, θα αναδειχθούν νικητές και οι υποψήφιοι τους στην Αριζόνα, αλλά και στη Νεβάδα.

Αλλά και να χάσει ο υποψήφιος τους στην Τζόρτζια, αν οι Δημοκρατικοί έχουν 50 έδρες στις 100, θα έχουν πάντα την πλειοψηφία με την ψήφο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Εκεί, λοιπόν, που όλοι περίμεναν πως μετά τις εκλογές η συζήτηση θα αφορούσε το μέλλον του προέδρου Τζο Μπάιντεν -του οποίου τα μυαλά πήραν …αέρα(!)-και την κρίση που θα δημιουργούσε το αποτέλεσμα στο δημοκρατικό στρατόπεδο, οι κουβέντες γίνονται για τα επόμενα βήματα του Ντόναλντ Τραμπ και τη διχόνοια στους Ρεπουμπλικάνους.

Ήδη, εμφανίστηκε ένα νέο αστέρι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο κυβερνήτης της Φλοριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος όπως φαίνεται από μετρήσεις θα νικήσει τον κ. Τραμπ σε μία μεταξύ τους αναμέτρηση. Το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος ξεκίνησε τις επιθέσεις εναντίον του κ. ΝτεΣάντις, αποδεικνύει ότι τον φοβάται. Οι συμβουλοι του κ. Τραμπ του ζήτησαν να μην ανακοινώσει την προεδρική του υποψηφιότητα και να περιμένει μέχρι να καταλαγιάσει ο κονιορτός.

Ο πρώην πρόεδρος βγήκε λαβωμένος από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών και η ήττα του Τούρκου πράκτορα Μεχμέτ Όζ, αλλά και άλλων πολιτικών που υποστήριξε μπορεί να θάψει τα όνειρά του για μία νέα προεδρική θητεία.

  • Όπως και να δει κανείς τα πράγματα, η πιο κερδισμένη κοινότητα είναι η ελληνική. Όλοι οι ομογενείς νομοθέτες έχουν εκλεγεί, και προστέθηκαν και νέοι υποστηρικτές της Ελλάδας και της Κύπρου. Η περασμένη Τρίτη ήταν μία πολύ καλή μέρα για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού, σε ότι αφορά την υποστήριξη στο νέο Κογκρέσο.

Η προσθήκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ τζούνιορ θα αποδειχθεί καταλυτική στη συνέχεια διότι πέραν της ισχύς του πατέρα του, του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, είναι και από τα ανερχόμενα αστέρια των Δημοκρατικών. Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι πάει για μεγάλα πράγματα ο μικρός Μενέντεζ.

Πρέπει να αναφέρουμε και τον Αλέξη Γιανούλια, ο οποίος ξεκινά τον μαραθώνιο του -και αυτός για μεγαλύτερες θέσεις- από το Ιλινόις όπου θριάμβευσε στις τοπικές εκλογές. Το επόμενο του βήμα είναι η διεκδίκηση της έδρας της Γερουσίας στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Και εφόσον η Γερουσία παραμείνει στα χέρια των Δημοκρατικών, ο κ. Μενέντεζ θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και να εκνευρίζει τον Ερντογάν, αλλά και τον Λευκό Οίκο, ο οποίος έχει απέναντι του ένα νομοθέτη, με δρα με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Είναι και ο μεγαλύτερος εχθρος των γραφειοκρατών του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως έγραψα και παραπάνω, η περασμένη Τρίτη των ενδιάμεσων εκλογών ήταν πολύ καλή για τα εθνικά θέματα. Η δουλειά όλων των ομογενών μας ήταν καταπληκτική. Ιδιαίτερα οι οργανώσεις των Κυπρίων κινητοποιήθηκαν στον ύψιστο βαθμό. Και οι Hellenic Leaders (HALC) έδειξαν μία απίστευτη δυναμική σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα όμως στην Πενσιλβάνια, όπου ηττήθηκε ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν και του Ντόναλντ Τραμπ. Τυχόν επικράτηση του Δρ. Μεχμέτ Όζ, θα ήταν καταστρεπτική για την Ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι άνθρωποι μας στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, που ασχολούνται σε μόνιμη βάση με την υποστήριξη των ελληνικών στρατηγικών συμφερόντων, χρειάζεται να ακούσουν ένα ηχηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Τους αξίζει…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να δει ποιοι τον βοήθησαν και ποιοι τον έβλαψαν: Σίγουρα οι Τούρκοι βρέθηκαν απέναντι του, οι Έλληνες ήταν μαζί του… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: