Ο στρατάρχης Χαφτάρ απέναντι στον ιμπεριαλισμό της Τουρκίας: «Ο στρατός της Λιβύης δεν θα υποταχθεί ποτέ σε μη εκλεγμένη ηγεσία»

FILE PHOTO: Ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Khalifa Haftar. EPA, YANNIS KOLESIDIS




Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ επιβεβαίωσε την Τρίτη 23/11, ότι ο στρατός δεν θα υποταχθεί σε καμία ανώτατη ηγεσία που δεν εκλέγεται από τον λαό.

Σε μια ομιλία που εκφωνήθηκε από την πόλη της Σύρτης, ο Χάφταρ ζήτησε «ενοποίηση», τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η χώρα από τους κινδύνους που τη διατρέχουν».

Επεσήμανε ότι «ο στρατός είναι πλήρως προετοιμασμένος και έτοιμος να εκτελέσει τα καθήκοντά του» και ενθάρρυνε τους Λίβυους «να βάλουν τέλος στα αποτυχημένα πειράματα και να βασιστούν στους εαυτούς τους και στους κρατικούς θεσμούς για να διαχειριστούν τις υποθέσεις της χώρας».

Αυτό το μήνυμα έρχεται σε μια στιγμή που οι διεθνείς προσπάθειες αυξάνονται για την προώθηση της δημοκρατικής πορείας στη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαφτάρ αντίτίθεται σφοδρά στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπέγραψε η προσωρινή κυβέρνηση και καταδικάζεται από ΕΕ και ΗΠΑ. Η έδρα του είναι στη Βεγγάζη και ουσιαστικά είναι το αντίπαλο δέος στον επιχειρούμενο έλεγχο της χώρας από τον τουρκικό ιμπεριαλισμό.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα

Νεκρός στη Δαμασκό συνταγματάρχης των «Φρουρών της Επανάστασης»: To Iσραήλ κατηγορεί το Ιράν και απειλεί με αντίποινα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: