Ο Ερντογάν μάχεται για την εξουσία με όλα τα μέσα: Ενοχλεί το ΝΑΤΟ, χαροποιεί τον Πούτιν, ένας κακός σύμμαχος…

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Turkish Presidency




Η ανταπόκριση από την Αθήνα, του Gerd Höhler, στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) υπό τον τίτλο «Μάχη για την εξουσία με όλα τα μέσα: Πώς παρουσιάζει ο Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) τον εαυτό του πριν από τις κρίσιμες εκλογές» αναφέρεται εκτενώς στο προεκλογικό σκηνικό που έχει στηθεί στην Τουρκία.

Σχολιάζει αρχικά ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει πολλά πρόσωπα και εμφανίζεται άλλοτε ως καλοπροαίρετη πατρική φιγούρα, άλλοτε όμως ως ανελέητος εκδικητής, όπως τον θεωρούν οι διωκόμενοι ακτιβιστές, μεταξύ αυτών και ο Osman Kavala.

Από την πλευρά τους, οι Έλληνες και οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας τον θεωρούν πολεμοχαρή, ενώ την ίδια ώρα ο Erdogan υπονομεύει τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Συρίας, αλλά εμφανίζεται και ως ειρηνοποιός μεταξύ Κιέβου και Μόσχας (…)

Η επαμφοτερίζουσα στάση του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος διατηρεί σχέσεις και με τον Ρώσο Πρόεδρο, ενώ τώρα μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενοχλεί τη Συμμαχία, αλλά χαροποιεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin).

Ωστόσο η Δύση αφήνει σε πολλά πράγματα ανενόχλητο τον Erdogan, λόγω του ρόλου του ως διαμεσολαβητή στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνει ο δημοσιογράφος, ο οποίος προσθέτει ότι στο μεταξύ τα ποσοστά του Τούρκου Προέδρου στις δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα καταγράφουν και πάλι ανοδική τάση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς φθίνει το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας, το οποίο αποδιδόταν στον Τούρκο Πρόεδρο.

Ως εκ τούτου, ο Erdogan καλλιεργεί την έχθρα με την Ελλάδα, εγείροντας αξιώσεις όχι μόνο για τον ορυκτό πλούτο που, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ανήκει στην ΑΟΖ της Ελλάδας, αλλά και για τα ελληνικά νησιά και απειλώντας απροκάλυπτα ότι «μπορεί να έρθει ξαφνικά μια νύχτα».

Υπό τον ενδιάμεσο τίτλο «Τουρκικές βόμβες πέφτουν στη Συρία – σύντομα και στην Ελλάδα;», ο ανταποκριτής αναφέρει ότι την ώρα που οι Έλληνες διερωτώνται ανήσυχοι κατά πόσον εννοεί στα σοβαρά τις απειλές του ο Τούρκος Πρόεδρος, στη Βόρεια Συρία έχουν ήδη ξεκινήσει οι βομβαρδισμοί, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Türkmen Terzi, που ζει στη Ν. Αφρική, εκτιμά ότι θα μπορούσαν οι δράστες να ανήκουν σε κύκλους των τουρκικών μυστικών Υπηρεσιών (…)

ΠΗΓΗ: Gerd Höhler, στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) –  Kampf um die Macht mit allen Mitteln: Wie sich Erdogan vor seiner Schicksalswahl inszeniert

Ο Ερντογάν τα παίζει όλα για όλα: Το βράδυ των εκλογών θα έχει το προεδρικό αεροπλάνο με αναμμένες τις μηχανές για να τον φυγαδεύσει στο Κατάρ ή το Αζερμπαϊτζάν… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: