Ο Αβέρωφ αφήνει να εννοηθεί ότι θα λάβει μέρος σε “μέτωπο” εναντίον του Χριστοδουλίδη: Με τη δικαιολογία της επιβολής της …Διζωνικής!

Στιγμιότυπο από τη συμβολική φύτευση ελιάς, από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στη Λάρνακα με την Πρόεδρο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Απάντηση στην επιστολή-πρόσκληση του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία Μάριου Ηλιάδη, για συνένωση των δυνάμεων που είναι προσηλωμένες στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, ετοιμάζει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Χωρίς Όρια» ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η απάντηση θα σταλεί σύντομα.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην επιστολή να στέλνονται και μηνύματα για τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος και ο ΔΗΣΥ σε περίπτωση που δεν περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Σημείωσε, ωστόσο ότι αυτές οι προεδρικές εκλογές θα είναι δυο γύρων.

Την ίδια ώρα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως εγείρονται ερωτηματικά για τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι δεν δικαιολογούνται αποκλίσεις μέχρι 8-10 μονάδες. Ανέφερε μάλιστα πως μετά τις εκλογές, ενδεχομένως να πρέπει να θεσπιστεί μια αρχή για τους δημοσκόπους.

Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ ουδέποτε διέγραψε οποιονδήποτε που φεύγει από το κόμμα και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, της Ελένης Θεοχάρους και του Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ: Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, έστειλε επιστολή-πρόσκληση σε κόμματα και υποψηφίους για συνένωση των δυνάμεων που παραμένουν προσηλωμένες στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού γύρω από μία ενωτική υποψηφιότητα, η οποία θα δεσμευτεί από τώρα στη συγκρότηση μίας Κυβέρνησης ευρύτατης αποδοχής και συλλογικής ευθύνης.

Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι έχει στείλει την εν λόγω ανοικτή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, τον Πρόεδρο των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και τους συνυποψήφιους του, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και Χριστόδουλο Πρωτοπαπά. Σημείωσε ότι, την απέστειλε επίσης και προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στόχος της επιστολής, όπως ανέφερε, είναι να καλέσει τις δυνάμεις που παραμένουν πιστά προσηλωμένες στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, όπως αντιδράσουν ενωμένες, μπροστά στον ορατό κίνδυνο να αναλάβει την εξουσία του τόπου το αντι-ομοσπονδιακό μέτωπο, ενώ κάνει λόγο για «παραμερισμό ακόμα και τώρα των μεμονωμένων υποψηφιοτήτων μας».

  • Ο ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Ενταχθήκαμε στην ενωμένη Ευρώπη αλλά δυστυχώς η πατρίδας μας, η Κύπρος συνεχίζει να είναι μοιρασμένη, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημείωσε πως οι αγώνες γίνονται για να έρθουν καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας.

Σε δηλώσεις ύστερα από συμβολική φύτευση ελιάς στη Λάρνακα με την Πρόεδρο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε ικανοποίηση για την υποδοχή στην Κύπρο «της νεολαίας του ΕΛΚ, της μεγάλης μας ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας».

Πρόσθεσε ότι «αυτή η συμβολική δεντροφύτευση για μας τους Κύπριους έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί ενταχθήκαμε στην ενωμένη Ευρώπη και η πατρίδα μας συνεχίζει δυστυχώς να είναι μοιρασμένη. Η ελιά, το σύμβολο της ειρήνης, της προόδου και της ευημερίας που φυτέψαμε σήμερα, είμαι σίγουρος πως θα ριζώσει, για να μας δίνει δύναμη στον αγώνα για την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας».

Όλοι οι αγώνες, συνέχισε «γίνονται για καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας και για να διασφαλίσουμε αξιοπρέπεια στα παιδιά μας πρέπει πρώτα να τους διασφαλίσουμε ότι έχουν πατρίδα. Δεν αρκεί να έχεις πατρίδα, πρέπει να κρατάς γερά το τιμόνι για να έχεις μια ισχυρή οικονομία» είπε.

Ο Τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ καταψήφισε έκθεση που καταδίκαζε το Τούρκο-Λιβυκό μνημόνιο, καταγγέλλει το Δημοκρατικό Κόμμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: