Νέα αποτυχία Πούτιν: Το ρωσικό υπερυποβρύχιο Belgorod απέτυχε στη δοκιμή της πυρηνικής τορπίλης-drone Poseidon [videos]

Το υποβρύχιο Belgord που φέρει πυρηνικές τορπίλες Poseidon Photo via YouTube




Η Ρωσία προσπάθησε και απέτυχε να δοκιμάσει την πρωτοποριακή τορπίλη της «Ημέρα της Κρίσης», πιστεύουν αμερικανικές πηγές πληροφοριών, ως πιθανό σημάδι ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας αρχίζουν να δαγκώνουν.

Η τρομακτική πυρηνοκίνητη τορπίλη, που ονομάζεται Poseidon, εκτοξεύεται από το Belgorod – το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο- το οποίο τέθηκε σε λειτουργία μόλις αυτό το καλοκαίρι.

Το Belgorod αποκαλύφθηκε το 2019 και η τορπίλη Poseidon -που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2015- θεωρήθηκε ως το στέμμα του υποβρυχίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της HARRIET ALEXANDER στην DAILYMAIL.COM

Η αποτυχία δοκιμής του όπλου πιθανότατα οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα, πιστεύεται.

«Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος της ευρύτερης εικόνας και της πρόσφατης στρατιωτικής πρακτικής της Ρωσίας, η αποστολή κακώς εκπαιδευμένων και ανεπαρκώς εξοπλισμένων στρατευμάτων στην Ουκρανία», δήλωσε δυτικός διπλωμάτης στο CNN.

«Η στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας περνάει δύσκολες στιγμές και μπορούμε επίσης να δούμε ότι οι κυρώσεις της Δύσης σε στρατιωτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας έχουν αποτέλεσμα και πρέπει να συνεχιστούν».

Το παράθυρο για τη δοκιμή της τορπίλης κλείνει γρήγορα, επειδή η Αρκτική Θάλασσα σύντομα θα παγώσει.

Το Belgorod εντοπίστηκε στην επιφάνεια της Θάλασσας Μπάρεντς στις 22 Σεπτεμβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου, κοντά στη χερσόνησο Κόλα, ανέφερε το USNI News.

Εκείνη την εποχή, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε ότι στρατιωτικοί αξιωματούχοι στην Ευρώπη είχαν προειδοποιήσει ότι το υποβρύχιο είχε ταξιδέψει στη Θάλασσα Κάρα για να δοκιμάσει τις τορπίλες του Ποσειδώνα.

Δεν είναι σαφές γιατί επέστρεψε στο σπίτι χωρίς να πραγματοποιήσει τη δοκιμή του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι δεν περίμεναν από τη Ρωσία να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε μορφή πυρηνικής έκρηξης κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Ωστόσο, η επίδειξη του Ποσειδώνα θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πυροδοτήσει τις εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2018, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε για πρώτη φορά την πυρηνική τορπίλη, χρησιμοποιώντας την ομιλία του στην κατάσταση του έθνους για να καυχηθεί για μια σειρά από νέα όπλα. Είπε ότι το Poseidon θα καταστήσει άχρηστα τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Το Belgorod, 30.000 τόνων, έχει έξι Poseidons, και χρησιμεύει επίσης ως μητρικό πλοίο για μικρότερα υποβρύχια που οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει για επιχειρήσεις βαθέων υδάτων.

Οι τορπίλες παρομοιάζονται με drones επειδή μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως για να παρακάμψουν τις άμυνες. Έχουν επίσης μια θεωρητικά απεριόριστη εμβέλεια, χάρη στον κινητήρα του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Οι τορπίλες Poseidon είναι κατασκευασμένες σε παρόμοιο σχήμα με τις κανονικές τορπίλες, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερες από τα συμβατικά όπλα – μήκους έως 79 πόδια – και γι’ αυτό πρέπει να μεταφέρονται από ειδικά σχεδιασμένα υποβρύχια.

Οι αναφορές για την ταχύτητά του ποικίλλουν, με αποτέλεσμα να φτάνει τα 70 μίλια/ώρα και τα 124 μίλια/ώρα, καθιστώντας το πολύ δύσκολο να σταματήσει.

Τα όπλα θα μπορούσαν επίσης να λειτουργήσουν ως μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (UUV), ικανά να λειτουργούν μίλια κάτω από τα κύματα για να χαρτογραφήσουν τον πυθμένα του ωκεανού χρησιμοποιώντας ένα σύστημα απεικόνισης σόναρ γνωστό ως πλευρική σάρωση. Ωστόσο, τα UUV θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν για να σαμποτάρουν υποθαλάσσια καλώδια ρεύματος και Διαδικτύου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Το γιγάντιο υποβρύχιο έχει επίσης ένα μίνι υποβρύχιο 180 ποδιών αγκυροβολημένο κάτω από αυτό. Το σκάφος 25 ατόμων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνα, διάσωση και ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σε αυτό που θεωρείται ως μια απαίσια εξέλιξη, οι κυβερνήτες του υποβρυχίου θα αναφέρονται απευθείας στον Πούτιν και όχι στο ναυτικό της χώρας, καθιστώντας το Belgorod περισσότερο σαν μια υπηρεσία πληροφοριών βαθέων υδάτων παρά με ένα συμβατικό υποβρύχιο.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

«Σε 202 δευτερόλεπτα το Λονδίνο δεν θα υπάρχει»: Απειλές με πυρηνικά κατά της Δύσης σε ρωσική τηλεοπτική εκπομπή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: