Καμιά δικαιολογία για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου του BBC από την κινεζική αστυνομία: Δεν δήλωσε ιδιότητα ισχυρίζεται το Πεκίνο

Aνδρες της κινεζικής αστυνομίας στους δρόμους της Σανγκάης. Photo screenshot via twitter livinlavidaluke @96Stats




Δεν υπάρχει δικαιολογία για να ξυλοκοπούνται από την αστυνομία δημοσιογράφοι που καλύπτουν διαμαρτυρίες, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Γκραντ Σαπς μετά την ανακοίνωση του BBC πως η κινεζική αστυνομία επιτέθηκε και συνέλαβε έναν από τους δημοσιογράφους του στη Σανγκάη.

«Δεν μπορεί να υπάρξει απολύτως καμία δικαιολογία για να ξυλοκοπούνται από την αστυνομία δημοσιογράφοι που καλύπτουν απλώς τις διαμαρτυρίες. Ξέρω πως αυτό αποτελεί σημαντική ανησυχία», δήλωσε ο Σαπς μιλώντας στο Sky News.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα από την πλευρά του πως ο δημοσιογράφος του BBC, που χτυπήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, δεν είχε δηλώσει την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζαο Λιτζιάν είπε πως σημείωσε τη δήλωση του BBC σχετικά με το επεισόδιο, υποστήριξε όμως πως αυτή δεν αντανακλά αυτό που συνέβη.

 

 


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ:

Ο βρετανικός δημόσιος όμιλος μέσων ενημέρωσης BBC ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ένας από τους δημοσιογράφους του στην Κίνα, που κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη εναντίον της δρακόντειας πολιτικής «zero COVID», συνελήφθη και «χτυπήθηκε από την αστυνομία».

«Το BBC είναι πολύ ανήσυχο για τη μεταχείριση την οποία υπέστη ο δημοσιογράφος μας Εντ Λόρενς, ο οποίος συνελήφθη και του περάστηκαν χειροπέδες καθώς κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη», ανέφερε εκπρόσωπος του ομίλου σε ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ρεπόρτερ «χτυπήθηκε» από αστυνομικούς την ώρα που εργαζόταν, όντας διαπιστευμένος δημοσιογράφος.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το σαββατοκύριακο στην Κίνα, ιδίως σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα lockdowns και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από τις αρχές στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της επιδημίας του νέου κορωναϊού.

Mε πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Η «Άνοιξη» μέσα στο καταχείμωνο για τους εχθρούς των ΗΠΑ: Κίνα και Ιράν στα πρόθυρα της λαϊκής εξέγερσης – Ερντογάν και Πούτιν δεν αισθάνονται τόσο καλά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: