Η συγκίνηση και το άγχος της Μελόνι: Οι κακοί οιωνοί και η έκπληξη… Είναι μία νέα εποχή για την Ιταλία;

epa10260615 Italy’s new Prime Minister Giorgia Meloni (L) and outgoing Prime Minister Mario Draghi during the handover ceremony at Chigi Palace in Rome, Italy, 23 October 2022. EPA/ETTORE FERRARI




Του Ανδρέα Τσιλογιάννη

Η μεγάλη καταιγίδα, το τέταρτο βιβλίο του Μπρούνο Βέσπα κυκλοφορεί αφιερωμένο στη φασιστική εποχή.

Μάριο, τι κάνεις; Δεν είμαστε σοβαροί; Φεύγεις και με αφήνεις ήσυχη;

Είναι μεσημέρι Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022.

Η Τζόρτζια Μελόνι αστειεύεται με τον Μάριο Ντράγκι κατά την τελετή παράδοσης του κουδουνιού, όπου η σκυτάλη περνάει από τον απερχόμενο πρωθυπουργό στην επερχόμενη.

Στο τέλος, ο Ντράγκι κατεβαίνει στην αυλή του πρωθυπουργικού μεγάρου για να λάβει τις στρατιωτικές αποχαιρετιστήριες τιμές και η Τζόρτζια Mελόνι μένει μόνη στο προεδρικό γραφείο μαζί με τους δύο μακροχρόνιους συνεργάτες της και φίλους της αλλά και την εκπρόσωπο Τύπου Τζοβάνα Ιαννιέλλο.

  • Είχα πάει εκεί πολλές φορές κατά την διάρκεια της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι αναφέρει η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, αλλά αυτή είναι η πρώτη στιγμή που αναρωτιέμαι, τι έπαθα;

Τι νιώθω;

Ικανοποίηση, φυσικά, αλλά πάνω από όλα άγχος, γιατί ο αντίκτυπος είναι βαρύς, αναφέρει η νέα Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Ιταλίας.

Η Τζόρτζια Μελόνι ομολογεί ότι φοβόταν, ότι έκλαιγε από συγκίνηση καθώς κοίταξε τον στύλο στην αυλή και άκουσε τον αξιωματικό να φωνάζει τιμές στη νέα Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας σε κάθε περίπτωση, δεν σκέφτηκε ποτέ την ιδέα να μετακομίσει την οικογένεια στο άσχημο πρωθυπουργικό διαμέρισμα, παραμένοντας στο παλιό σπίτι .

Φαίνεται ακόμα αδύνατο να συνειδητοποιήσει πως έχει φτάσει τόσο μακριά.

Η Tζόρτζια Μελόνι, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας, αισθάνεται ότι παίζει εκτός έδρας στο προεδρικό μέγαρο που στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τονίζει πως πάρα πολλά πουλιά του κακού οιωνού αιωρούνται πάνω από την κυβέρνηση.

Ας δώσουμε μια ομόφωνη απάντηση.

Η κυρία Τζόρτζια Μελόνι είναι μια ωραία έκπληξη για την Ιταλία. Η νέα εποχή της Ιταλίας μόλις άρχισε.

*Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής. @mail: [email protected] // Twitter: TsiloyannisAnd // Facebook: Andreas Tsiloyannis // © Andreas Tsiloyannis

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο αέρας της εξέγερσης στο Ιράν παρασύρει τη μοίρα της υπακοής: Η αλληλεγγύη είναι πολύτιμη, οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: