Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν και τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια: Έχουμε πληροφορίες και ενδείξεις λέει το Κίεβο [video]

Μια φωτογραφία που δόθηκε στη διάθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) δείχνει τον Γενικό Διευθυντή του ΔΟΑΕ Rafael Mariano Grossi (C) με μέλη της Αποστολής Υποστήριξης και Βοήθειας του ΔΟΑΕ στη Zaporizhzhya (ISAMZ), επιθεωρώντας τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής EPA/D. CANDANO LARIS/




Σίγουρα οι Ρώσοι αναδιατάσσουν ολοκληρωτικά τις δυνάμεις τους στα μέτωπα της εισβολής. Μετά την ανακατάληψη μεγάλων τμημάτων από τον Ουκρανικό σταθμό και την εγκατάλειψη της Χερσώνας οι ενδείξεις συνεχίζουν να υπάρχουν.

Χωρίς κανείς να γνωρίζει με βεβαιότητα τις μύχιες σκέψεις του Πούτιν και επιτελείου του η πραγματικότητα λέει ότι η Ρωσία ετοιμάζεται είτε για τελική διαπραγμάτευση είτε απλώς για να κατοχυρώσει όσα μπορεί να κρατήσει απέναντι στην καλοσχεδιασμένη και αποτελεσματική ουκρανική αντεπίθεση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ουκρανικής πυρηνικής υπηρεσίας Energoatom Petr Kotin, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia: «Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε στην πραγματικότητα πληροφορίες ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ρώσοι μπορεί να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο του Zaporizhzhia», είπε στην εθνική τηλεόραση, σύμφωνα με την Ukrainska Pravda.

Ο Kotin τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι ο ρωσικός στρατός φεύγει από το εργοστάσιο», αλλά μπορεί να ειπωθεί ότι «προετοιμάζονται», «υπάρχει η εντύπωση ότι μαζεύουν τα πράγματά τους και κλέβουν ό,τι βρουν».

Περισσότερες από δώδεκα εκρήξεις συγκλόνισαν τον σταθμό της Ζαπορίζια, τον οποίο κατέλαβε η Ρωσία λίγο αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Ομάδα του ΔΟΑΕ που βρέθηκε επί του εδάφους δήλωσε πως υπήρξαν ζημιές σε ορισμένα κτίρια, συστήματα και εξοπλισμό στον σταθμό, τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης. Η ομάδα του ΔΟΑΕ μπόρεσε να δει ορισμένες από τις εκρήξεις από τα παράθυρα όπου βρίσκονταν.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Με ηθοποιούς – κομπάρσους η συμπόνοια Πούτιν στις «χαροκαμένες μανάδες»; Τι έδειξε έρευνα της Liberation [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: