Η Κύπρος αποχαιρετά τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’: Στις 12:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία [video]

Photo via screenshot youtube




Στις 12:00 το μεσημέρι τελείται στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, η εξόδιος ακολουθία για τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 06.45 το πρωί.

Στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Επίσης, μεταξύ άλλων, θα παραστούν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, εκπρόσωπος του Πάπα, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας και πολιτικοί.

Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου και ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας, θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ στην κρύπτη του εν λόγω ναού.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, σφράγισε με τον βίο και την πολιτεία του τα εκκλησιαστικά πράγματα της Κύπρου, παρεμβαίνοντας ενίοτε και σε πολιτικά αλλά και σε κοινωνικά ζητήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι βρίσκονται σε ισχύ μέτρα υψίστης ασφαλείας από την Αστυνομίας λόγω των υψηλών προσώπων που παρίστανται στην εξόδιο ακολουθία, ενώ οι δρόμοι γύρω από το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα παραμένουν κλειστοί. Μέσα και έξω από τον νέο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα βρίσκονται αστυνομικοί που επιτηρούν όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Άνευ ουσίας η συμμετοχή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, λέει το ΥΠΕΞ Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: