Φρύαξε ο Τσαβούσογλου μετά τον πάγο από το Πεντάγωνο για Συρία: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις

O Τούρκος ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. EPA,ROBERT GHEMENT




Νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το Βουκουρέστι όπου συναντώνται οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ κατηγορώντας τους πως υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μία ημέρα μετά τις αυστηρές συστάσεις από το Πεντάγωνο, και ερωτηθείς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την στρατιωτική επιχείριση στη Συρία απάντησε:

«Οι ΗΠΑ και κάποιοι σύμμαχοι είναι ξεκάθαρο πως δίνουν υποστήριξη στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Λεμέ ότι πρέπει να σταματήσουν αυτή την στήριξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Σουηδία είναι πιο αποφασιστική (ενννοώντας στον αγώνα κατά της «τρομοκρατίας», όπως τον εννοεί η Αγκυρα) και πρόσθεσε ότι «αποδεχόμαστε με ικανοποίηση τα βήματα που κάνουν.»

Ωστόσο, τόνισε «ότι δεν είδαμε συγκεκριμένα βήματα. Υπήρξαν θετικά βήματα όμως θέλουμε να τα δούμε και στην εφαρμογή των νέων νόμων στο νέο έτος» κατέληξε.

Με πληροφορίες από Σκάι

«Πάγος» από το Πεντάγωνο στην Αγκυρα για χερσαία επιχείρηση στη Συρία: Την καλεί σε «αυτοσυγκράτηση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: