Επετειακή εκδήλωση στην 112 πτέρυγα Μάχης: 75 χρόνια από την ίδρυση της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών

FILE PHOTO: Το έμβλημα της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών via https://www.haf.gr/




Επετειακή εκδήλωση διοργανώνεται στην 112 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Ελευσίνας, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 ετών από την ίδρυση της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής, στατική έκθεση αεροσκαφών της Μοίρας, καθώς και επίδοση αναμνηστικών σε διατελέσαντες διοικητές της.

Η 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355ΜΤΜ) που συγκροτήθηκε το 1947 έχει ως αποστολή τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια, καθώς και την εκτέλεση αποστολών Έρευνας-Διάσωσης. Στη μοίρα υπηρέτησαν αεροσκάφη C-47 Dakota, Dornier Do.28D-2 Skyservant και πλέον υπηρετούν τα Canadair CL-215.

Είναι άξιο λόγου να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της υπηρεσίας τους, τα αεροσκάφη Do-28 αποτελούν το μοναδικό τύπο αεροσκάφους στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ελλάδα και Ισραήλ ενισχύουν τη συνεργασία τους: To εκπαιδευτικό Κέντρο Καλαμάτας στο επίκεντρο της επίσκεψης Γκαντζ στη χώρα μας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: