Δέκα μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Βασίλη Τσιάρτα για ομοφοβική ανάρτηση

O Βασίλης Τσιάρτας. Photo via facebook @Vasilis Tsiartas




Σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

ο Βασίλης Τσιάρτας για παλαιότερη ανάρτησή του, η οποία κρίθηκε ομοφοβική από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου, η απόφαση αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979  για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Ο δικηγόρος στην ανάρτησή του προσθέτει: «Την μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Marina Galanou ως πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Δεν πρόλαβε να δει την δικαίωση της. Ήμουν δικηγόρος της και τότε και σήμερα. Συγκλονιστικοί μάρτυρες στο ακροατήριο ο Thanos Vessis, σύντροφος της Μαρίνας και εκδότης του Πολύχρωμου Πλανήτη, η Parvy Palmou ψυχοθεραπεύτρια του ΣΥΔ και φυσικά η Άννα Απέργη, πρόεδρος του ΣΥΔ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Τι είχε γράψει ο Τσιάρτας

Η επίμαχη ανάρτηση είχε γίνει το 2017 όταν η Βουλή συζητούσε το σχέδιο νόμου για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου.

Τότε ο Β. Τσιάρτας σχολίασε: «Οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ. Γ. Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, επανήλθε με νέα ανάρτηση:

«Όσους γάμους όσες παρελάσεις κ οτιδήποτε άλλο κάνουν δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια το ότι θέλουν να έχουν κ παιδιά όπως επίσης κ το να βγαίνουν δημόσια να το επιδεικνύουν. Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Κ αυτά τα ότι όποιος δε συμφωνεί είναι ρατσιστής κ διάφορες τέτοιες αηδίες να πάνε να τα πούνε αλλού. Υπάρχει πέρα από την αισθητική του κάθε ανθρώπου κ η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση».

Συνελήφθη ένας από τους τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της 12χρονης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: