«Χορός» εκατομμυρίων στην Κιβωτό: Ανέπαφη επί 8 χρόνια η μισθοδοσία του πατέρα Αντώνιου, «σεντούκι» με 300.000 ευρώ σε σπίτι της πρεσβυτέρας

FILE PHOTO: Η πρόσοψη του κτηρίου της “Κιβωτού του Κόσμου” στον Κολωνό. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ




Ουδεμία ανάληψη έκανε από το λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πατέρας Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Όπως προέκυψε, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον ίδιο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.

Ωστόσο, σε όλους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας αλλά και της ΜΚΟ, βρέθηκε ότι εγιναν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις ενώ αναμένονται και νέα στοιχεία.

Στο στόχαστρο της Αρχής βρίσκεται και το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας η οποία είναι διαχειρίστρια κάποιων λογαριασμών.

Η μία από τις δύο θυρίδες που δεσμεύτηκαν, ανήκει στην ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντώνιου και βρέθηκε στη Χίο.

Στο μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί στις αρχές, λόγω του ότι έχουν δεσμευτεί και λογαριασμοί στους οποίους πολίτες είχαν χρίσει ως συνδικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο, και τώρα δεν μπορούν να εκταμιεύσουν ούτε τις συντάξεις τους.




300.000 ευρώ βρέθηκαν στον Κολωνό – Στην εισαγγελία τα ευρήματα 

Ποσό ύψους 300.000 ευρώ βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα όπου έμενε η πρεσβυτέρα με τον πατέρα Αντώνιο πάνω από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτι, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.




Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι η έρευνα έγινε υπό μορφή κατεπείγοντος, όχι με παραγγελία του Εισαγγελέα, αλλά με ενέργειες που ακολουθούνται όταν εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου. Όπως πρόσθεσε, υπήρχε προφορική ενημέρωση του Εισαγγελέα.

Σήμερα το υλικό που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία από τις έρευνες στις δομές και τα σπίτια των εμπλεκομένων διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Κατά την ίδια πηγή, η εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα αναθέσει στην Οικονομική Αστυνομία.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο χρηματικό ποσό στα γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό.

Οι  αστυνομικοί, κατά τη χθεσινή τους έφοδο στη δομή της ΜΚΟ στον Κολωνό, εντόπισαν τo χρηματικό ποσό και πλέον γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για χρήματα που διατηρούνταν σε θυρίδα την οποία φέρεται να επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πρεσβυτέρα.

Την ίδια ώρα, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν πως η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστεί και πως είναι πιθανό να τεθούν στο «στόχαστρο» και άλλες δομές της Οργάνωσης.

«Κιβωτός του Κόσμου»: 12 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς της

Υπενθυμίζεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες που έχουν εντοπιστεί.

Η δέσμευση έγινε προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες ενέργειες απόσυρσης χρηματικών ποσών, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού» που έχουν εντοπιστεί, καθώς κρίθηκε ότι τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της, όπου διαβιούν δεκάδες απροστάτευτα παιδιά.

Στους λογαριασμούς της «Κιβωτού», σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κατατεθειμένα 12 εκατ. ευρώ. Στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του υπάρχουν κατατεθειμένα περίπου 250.000 ευρώ.




Με πληροφορίες από kathimerini.gr, ertnews.gr

Κατασχέθηκαν 23 κιλά κοκαΐνης στην Αττική: Δύο συλλήψεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: