Bloomberg: Τα περιθώρια ελιγμών του Πούτιν στενεύουν * Τον στοιχειώνει η Χερσώνα – Κρύβεται από το G-20

FILE PHOTO : O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρίσκεται σε σύνοδο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ 2022 (EEF) στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, 07 Σεπτεμβρίου 2022. EPA, VLADIMIR SMIRNOV TASS Host Photo Agency HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




Η πρόσφατη διαταγή προς τα Ρωσικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από τη Χερσώνα σηματοδότησε σημαντική τακτική οπισθοδρόμηση στον ρωσικό στρατό και η απόφαση του Πούτιν να μην παραστεί τη σύνοδο κορυφής της G-20 [της Ομάδας των 20] την επόμενη εβδομάδα στην Ινδονησία υπογραμμίζει τη φθίνουσα διπλωματική του επιρροή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Tα δυο αυτά περιστατικά υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αυτή τη στιγμή ως αποτέλεσμα της εισβολής του στην Ουκρανία και της έκβασής της μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg, φαίνεται πως ο Πούτιν δεν θεωρεί πως αξίζει να λάβει μέρος στην G-20 ευρισκόμενος ενώπιον του υπαρκτού κινδύνου  να δεχθεί έντονη και ευρεία κριτική για την εισβολή του στην Ουκρανία, τόσο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όσο και από άλλους ηγέτες του κόσμου που θα βρίσκονται εκεί.

Το άρθρο του έγκυρου πρακτορείου υποστηρίζει ότι το Κρεμλίνο και το αφεντικό του προσπαθούν να μην συνδέονται με αστοχίες, λάθη και ήττες που αντιφάσκουν με την δήλωση του Πούτιν ότι τόσο η Χερσώνα όσο και άλλα ουκρανικά εδάφη που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή “έχουν προσαρτηθεί οριστικά”.

  • Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να κηρύξει ειρήνη και να τερματίσει τον πόλεμο παρά το γεγονός ότι οι διπλωματικοί του δεσμοί και τα εσωτερικά του προβλήματα συνεχίζουν να επιδεινώνονται.

Αναζητώντας κάποια διπλωματική βοήθεια, ο Πούτιν μπορεί να απευθύνθηκε στους ηγέτες της Κίνας και της Ινδίας, αλλά και οι δύο χώρες εξέφρασαν πρόσφατα τη δυσαρέσκειά τους:

Ο Σι Τζιπίνγκ προειδοποίησε για τη χρήση πυρηνικών όπλων και ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας δήλωσε συγκεκριμένα στη Μόσχα ότι τα αναπτυσσόμενα έθνη υποφέρουν οξύτατα» ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης του πολέμου και της επισιτιστικής και ενεργειακής ανασφάλειας.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των  ΗΠΑ εκτίμησε μια μέρα πριν την υποχώρηση των Ρώσων από την Χερσώνα, ότι περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τότε που ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του τον Φεβρουάριο, με πιθανώς παρόμοιο αριθμό από την πλευρά της Ουκρανίας.

Παρόλο που τα προβλήματα αυξάνονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δεν έχουμε κάποιο σημάδι ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να επιζητήσει το τέλος του πολέμου και την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

Όμως, πλέον, το περιθώριο ελιγμών του στενεύει.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Έρχεται σκληρός χειμώνας για τον Πούτιν: Τέλος η ασυλία του από τα γεράκια και την ελίτ της Μόσχας * Μιλάνε ανοιχτά για ανατροπή του [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: