Από ώρα σε ώρα το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου»: «Το πολύ σε δέκα μέρες θα ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη», λένε οι αρχές [video]

FILE PHOTO: Αποψη των εγκαταστάσεων της “Κιβωτού του Κόσμου”. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου) μεσημέρι θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Για να διασφαλίσουμε το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, πήραμε χθες την απόφαση σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, να αλλάξουμε άμεσα, σήμερα κιόλας, το Διοικητικό Συμβούλιο» ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.

Όπως σημείωσε, η νέα διοίκηση θα είναι διαφανής, αποτελεσματική και θα έχει εμπειρία σε θέματα παιδικής προστασίας.

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι τον Μάιο του 2022 τέθηκαν συγκεκριμένες προδιαγραφές και σαφές πλαίσιο λειτουργίας για τις Δομές Παιδικής Προστασίας όσον αφορά στους ελέγχους και τη στελέχωση, ενώ, παράλληλα, καθορίστηκε και το κτιριολογικό πλαίσιο.

Την ίδια ώρα, ο ΓΓ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι σε πέντε, το πολύ δέκα ημέρες, θα διαλευκανθεί η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα: «Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων ανηλίκων. Είναι όλοι τους πολύ πεπειραμένοι άνθρωποι. Παίρνουν καταθέσεις, τις αξιολογούν και νομίζω σύντομα, σε πέντε – δέκα μέρες το πολύ, θα πρέπει να έχει διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη σε αυτή τη δομή, πού υπάρχουν ευθύνες και πού όχι. Μέχρι να υπάρξει το πόρισμα της δικαιοσύνης, ας περιμένουμε».




Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Ακούω λοιπόν από πολύ κόσμο που λέει ότι ας δοθούν τα παιδιά μέσα σε οικογένειες, όχι σε ιδρύματα.

Αλλιώς μεγαλώνει ένα παιδί μέσα στο σπίτι και αλλιώς σε ένα ίδρυμα. Αυτό λοιπόν η πολιτεία πρέπει να “το τρέξει” γρήγορα, έτσι ώστε “να μην πέφτουμε από τα σύννεφα” (…) Να πάνε τα παιδιά στα σπίτια, στις οικογένειες. Χιλιάδες ζευγάρια προσπαθούν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι, να το μεγαλώσουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ertnews.gr

 

Meteo για κακοκαιρία: Επιπέδου επικινδυνότητας 3 οι βροχοπτώσεις * Μετεωρολογική «βόμβα» χαρακτηρίζουν το φαινόμενο οι ειδικοί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: