Απίστευτη δολιοφθορά: Ουκρανοί σαμποτέρ ανατίναξαν ελικόπτερα Ka -52 Alligator σε βάση βαθιά μέσα στη Ρωσία [video, photos]

Δορυφορική φωτογραφία δείχνει από ψηλά την ρωσική βάση Pskov όπου διακρίνονται τα συντρίμμια τριών ελικοπτέρων. Photo via Twitter




Αναφορές τόσο από ρωσικές όσο και από ουκρανικές πηγές, αλλά κι ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να δείχνει έναν άνδρα να προετοιμάζει και να τοποθετεί εκρηκτικά σε ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο σε αεροπορική βάση βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Μεταγενέστερες δορυφορικές εικόνες δείχνουν πολλά κατεστραμμένα ελικόπτερα στη βάση στην περιοχή Pskov στη βόρεια Ρωσία. 

  • Η βάση απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λετονία, αλλά σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα από την Ουκρανία!

Η δολιοφθορά των ελικοπτέρων είναι η πιο απομακρυσμένη από το ουκρανικό έδαφος  εναντίον ρωσικού στρατιωτικού στόχου από την έναρξη της σύγκρουσης. που έχει επιβεβαιωθεί

Το βίντεο δείχνει έναν  άνδρα να τοποθετεί κάτι μέσα σε ένα ελικόπτερο. Κάποια στιγμή πλησιάζει κάτι στο αυτί του, πιθανόν ένα χρονόμετρο. Σε άλλη στιγμή φαίνεται καθαρά ένα επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 Alligator.

Το βίντεο τραβήχτηκε στο φως της ημέρας, αλλά οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά το βράδυ, σύμφωνα με ανεπίσημα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το CNN εντόπισε το βίντεο στη βάση Veretye ​​στο Beredniki.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι «ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην αεροπορική βάση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «Veretier» τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου».

Αν και δεν ισχυρίστηκε ότι  ουκρανική μονάδα σαμποτάζ πραγματοποίησε την επίθεση, είπε ότι «ως αποτέλεσμα της έκρηξης, δύο ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα (KA-52) και ένα MI-28N καταστράφηκαν ολοσχερώς. Δύο ακόμη υπέστησαν σημαντικές ζημιές».

Μια δορυφορική εικόνα που δημοσιεύτηκε χθες Τρίτη έδειξε πολλά κατεστραμμένα ελικόπτερα στη βάση.

Επίσης, ένα ανεπίσημο ρωσικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε εκρήξεις στη βάση.

Το κανάλι Telegram Baza ανέφερε:

«Γύρω στις 10 το βράδυ [στις 31 Οκτωβρίου], το στρατιωτικό προσωπικό της μονάδας άκουσε πολλές εκρήξεις και στη συνέχεια είδε τα διάσπαρτα συντρίμμια δύο ελικοπτέρων. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που τα θραύσματα της ατράκτου σκορπίστηκαν 200 μέτρα τριγύρω. Η αιτία της έκρηξης Ka-52 είναι άγνωστη».

Με πληροφορίες από CNN

Τα ρίχνουν σαν τις μύγες: Μέσα σε 3′ οι Ουκρανοί κατέρριψαν δυο ρωσικά “θανατηφόρα ελικόπτερα” Ka-52 Alligator στη Χερσώνα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: