Αναστασιάδης: «Η όποια θαλάσσια διαφορά μεταξύ κρατών πρέπει να επιλύεται ειρηνικά με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»

FILE PHOTO: O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Φωτογραφία, Γραφείο Τύπου και πληροφοριών Κύπρου




Η Κύπρος παραμένει αμετακίνητη στη θέση της ότι η όποια θαλάσσια διαφορά μεταξύ των κρατών πρέπει να επιλύεται ειρηνικά, με καλή πίστη και πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, διαμηνύει εκ νέου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με θέμα “Οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο”, τον οποίο ανέγνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην περιοχή, άνοιξε νέους ορίζοντες στις διμερείς σχέσεις της Κύπρου με τα γειτονικά κράτη, καθώς και με χώρες που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Ιταλία.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι οι σχέσεις αυτές δημιουργούν προοπτικές ενδυνάμωσης της περιφερειακής συνεργασίας, με κινητήριο δύναμη την ενέργεια, συμβάλλοντας στις προσπάθειες να καταστεί η Κύπρος σημείο σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει ότι η Κύπρος και η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες της περιοχής, μπορούν να αποτελέσουν κόμβο συνεργασίας, στέλνοντας ταυτόχρονα καθαρό και ηχηρό μήνυμα σε όσους εγκλωβίζονται σε αναθεωρητικές πολιτικές και στρεβλώσεις της διεθνούς νομιμότητας.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

Nίκος Χριστοδουλίδης: “Η Κύπρος θα έχανε το 44% της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της αν γίνονταν δεκτές οι αξιώσεις της Τουρκίας”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: