Άλλο πάλι ετούτο: Η Λιβύη μελετά την ιδέα αγωγών φυσικού αερίου που θα συνδέονται με την Ελλάδα και την αιγυπτιακή πόλη Damietta

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC), Farhat Bengdara. Photo via Libya Update




Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC), Farhat Bengdara, δήλωσε ότι μελετάται η ιδέα αγωγών φυσικού αερίου που θα συνδέονται με την Ελλάδα και την αιγυπτιακή πόλη Damietta.

Πρόσθεσε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της Λιβύης ανέρχεται σε τρία τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και το μεγαλύτερο μέρος της καταναλώνεται τοπικά, αλλά τα αποθέματα φυσικού αερίου υπολογίζονται σε 80 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, σύμφωνα με δήλωση στο CNBC Arabic.

Ο Bengdara σημείωσε ότι πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με την Eni για επενδύσεις της τάξης των 6-8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα και εξερεύνηση στη Μεσόγειο καθώς και στη δυτική Λιβύη.

Όταν ρωτήθηκε για τον όγκο των επενδύσεων, είπε ότι η Λιβύη θα δαπανήσει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα του πετρελαίου φέτος, τα οποία θα αυξηθούν μεταξύ 12-15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος με τους εταιρικούς εταίρους της.

Δεν απέκλεισε επίσης την ένταξη της Λιβύης στον Οργανισμό Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου ως κράτος μέλος.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: