Ακραία προκλητικές οι δηλώσεις του Σκοπιανού Βοσκόπουλου: Μετά την αναγνώριση της “μακεδονικής γλώσσας” να αναγνωρίσει η Ελλάδα και τη “μακεδονική” (sic) μειονότητα!!!

Ο Σκοπιανός Παύλος Βοσκόπουλος του «Ουράνιου Τόξου». Φωτογραφία Αρχείου




Δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας “360 Stepeni” υπό τον ανωτέρω τίτλο αναφέρει ότι ο αρχηγός του κόμματος «Ουράνιο Τόξο», Παύλος Βοσκόπουλος, έγραψε τα ακόλουθα σε σημερινή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο “Facebook”:

Με αφορμή τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για την απόφαση ελληνικού δικαστηρίου για την αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας:

1. Πρώτον, πρέπει να τονίσω ότι το «Ουράνιο Τόξο» ήταν αυτό που εισήγαγε τη μακεδονική γλώσσα στα όργανα της ΕΕ πολύ καιρό πριν ως μειονοτική γλώσσα στην Ελλάδα, διότι το κόμμα ιδρύθηκε το 1994 χάρη σε φίλους από κράτη-μέλη της ΕΕ.

2. Η Συμφωνία των Πρεσπών «επισφράγισε» τη μακεδονική γλώσσα σε ένα ανεξάρτητο μακεδονικό κράτος (sic), γειτονικό στην Ελλάδα.

3. Είτε υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών είτε όχι, η κατάσταση της μακεδονικής μειονότητας (sic) στη βόρεια Ελλάδα εξαρτάται από την ίδια τη μειονότητα.

3. Τα μέλη του “Ουράνιου Τόξου” και γενικώς η μειονότητα θα χαρούν να δουν το μακεδονικό κράτος (sic) να ευημερεί και να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ το συντομότερο δυνατό, ώστε ακριβώς εκεί να αξιοποιήσουμε τα οφέλη των θεσμών και των οικονομικών ευκαιριών στην ΕΕ προς όφελος όλων των πολιτών.

4. Οι Μακεδόνες (sic) στη βόρεια Ελλάδα θα χαρούν να δουν τις ελληνομακεδονικές (sic) σχέσεις να προχωρούν σε θετική κατεύθυνση, ενώ εμείς, τα μέλη της μακεδονικής μειονότητας (sic), θα επιμείνουμε να κάνει η Ελλάδα ένα βήμα μπροστά και μετά από τη γλώσσα να αναγνωρίσει και τη μακεδονική μειονότητα (sic) και να εφαρμόζει κατάλληλα θετικά μέτρα.

Χαιρετισμούς από Lerin/Φλώρινα (sic).

ΠΗΓΗ: Ειδησεογραφική ιστοσελίδα “360 Stepeni”

Απίστευτος Ερντογάν, “προδίδει” τον Πούτιν; Η Τουρκία θέλει να παρουσιαστεί έναντι της Ρωσίας ως εφοδιαστικός κόμβος μεταξύ Κίνας και Ευρώπης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: