Βρήκαν γκράφιτι Ελβετού ιππότη από τον Μεσαίωνα στον τάφο του βασιλιά Δαβίδ, στο όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ

H επιγραφή που φέρει το όνομα του Ελβετού ευγενή Adrian von Bubenberg, που ανακαλύφθηκε στον τάφο του βασιλιά Δαβίδ στην Ιερουσαλήμ. Photo via jpost.com, SHAI HALEVI, ISRAEL ANTIQUITIES AUTHORITY




Ένα κομμάτι γκράφιτι που φέρει το όνομα του Ιππότη Άντριαν φον Μπούμπενμπεργκ μαζί με το οικογενειακό του έμβλημα ανακαλύφθηκε στον τοίχο του τάφου του βασιλιά Δαβίδ στο όρος Σιών, στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ (IAA).

Βρέθηκε ως μέρος του ερευνητικού προγράμματος της IAA που τεκμηριώνει τις επιγραφές των προσκυνητών. Oι ερευνητές ανακάλυψαν τα γκράφιτι που έφεραν το όνομα του Ελβετού ευγενή, ο οποίος ονομάστηκε Ιππότης του Παναγίου Τάφου μετά το προσκύνημα του στην Ιερουσαλήμ το 1466 .

Μάλιστα, περισσότερες από 40 επιγραφές που ανήκουν τόσο σε χριστιανούς όσο και σε μουσουλμάνους προσκυνητές, σε πολλές γλώσσες, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου της IAA.

Ο Μπούμπενμπεργκ, γεννημένος το 1424, χαρακτηρίστηκε εθνικός ήρωας της Ελβετίας για στρατιωτικές κατακτήσεις σε όλη την Ευρώπη, συγκεκριμένα στη Μάχη του Μοράτ, όπου πολέμησε στις Βουργουνδικούς Πολέμους του 15ου αιώνα.

Πέθανε το 1479 και θάφτηκε στο Minster της Βέρνης, τον καθεδρικό ναό της de facto πρωτεύουσας της Ελβετίας, Βέρνης, όπου διετέλεσε δήμαρχος για τρεις διαφορετικές θητείες.

Ένα χάλκινο μνημείο που εμφανίζει την ομοιότητα του φον Μπούμπενμπεργκ βρίσκεται στην παλιά πόλη της ελβετικής πρωτεύουσας, στην πλατεία Bubenbergplatz, που πήρε το όνομά του από τον ευγενή του Μεσαίωνα.

Άγαλμα του Adrian von Bubenberg, στη Βέρνη της Ελβετίας. Photo via Wikimedia Commons

Γιατί γράφτηκε το όνομά του στους τοίχους του τάφου;

Οι επικεφαλής του προγράμματος IAA, Michael Chernin και Shai Halevi, εξήγησαν ότι «στην περίοδο των Μαμελούκων [του ελέγχου της Γης του Ισραήλ] το κτιριακό συγκρότημα δίπλα στον παραδοσιακό τάφο του βασιλιά Δαβίδ, ανήκε στους μοναχούς του Φραγκισκανού Καθολικού Τάγματος .

“Το κτίριο χρησίμευσε ως μοναστήρι και ξενώνας για τους δυτικούς προσκυνητές, που άφησαν το σημάδι τους στους τοίχους “, ανέφεραν οι Τσέρνιν και Χαλέβι, σημειώνοντας επίσης ότι “οι τεχνολογικές μέθοδοι που αναπτύχθηκαν σήμερα επιτρέπουν την ανάγνωση των ξεθωριασμένων επιγραφών”.

Αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιούν πολυφασματική φωτογραφία, ανέφερε η IAA. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά μήκη κύματος αόρατα στο ανθρώπινο μάτι, μπορούν να προβληθούν αυτές οι αρχαίες επιγραφές που έκτοτε έχουν ξεθωριάσει και διαγραφεί.

«Πιστοί, προσκυνητές και επισκέπτες που προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με την ιερή Ιερουσαλήμ, άφησαν ίχνη που οι ερευνητές της IAA αποκαλύπτουν και καταγράφουν σε καθημερινή βάση», πρόσθεσε ο Eli Escusido, διευθυντής της IAA.

“Όλα αυτά τα υπολείμματα συμβάλλουν στη συναρπαστική εικόνα του παρελθόντος. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ αγκαλιάζει θρησκείες και πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο “, είπαν οι ερευνητές.

Πηγή: jpost.com

«Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία»: Η Μέγκαν φοράει ένα μαύρο T-shirt και με λέξεις στα φαρσί στηρίζει τις γυναίκες του Ιράν [photo]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: