Τουρκική κτηνωδία με τους γυμνούς μετανάστες – Θεοδωρικάκος: «Ό,τι και να κάνουν οι Τούρκοι ο Έβρος είναι απροσπέλαστος» *Επαγρύπνηση για προβοκάτσια

FILE PHOTO: Eιδικά εξοπλισμένα οχήματα τίθενται στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων στις Φέρες Έβρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ




Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκαν μετά το πρωτοφανές περιστατικό όχι μόνο εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία αλλά και ακραίο δείγμα παντελούς καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, με τους 92 γυμνούς μετανάστες που είχαν και τραύματα, στη συνοριακή γραμμή του Έβρου.

Οι μετανάστες, όπως οι ίδιοι δήλωσαν σε Έλληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον μεσαίωνα» την εγκατάλειψη των μεταναστών – σε ελληνικό έδαφος στον Εβρο από τις τουρκικές αρχές

«Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας» δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος.

«Τα τελευταία 3μιση χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ότι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά» τόνισε ο υπουργός.

Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό – και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε την Παρασκευή τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Οι εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης προκάλεσαν και την οργισμένη αντίδραση και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι είναι “ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα” και προσθέτει: “Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ”.

«20 χρόνια συνοριοφύλακες, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο»

Σοκαρισμένοι από το θέαμα που αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής, στις Φέρες είναι ακόμη και οι συνοριοφύλακες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τακτικά ακραίες καταστάσεις πρόκλησης από τη γειτονική χώρα, τα τελευταία χρόνια, με επίκεντρο την μεταναστευτική/προσφυγική κρίση.

«Κάνουμε πάνω από 20 χρόνια αυτό το επάγγελμα και αυτό που συζητάμε με τους συναδέλφους, είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο, εξευτελιστικό και ντροπιαστικό» δήλωσε ο Πρόεδρος Συνοριοφυλακών Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς περιγράφει στο ThessToday.gr

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν παραπάνω από εξευτελιστικό να χειρίζονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους. Είναι εμφανές ότι από την τουρκική πλευρά τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και τους προώθησαν προς την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Oι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονταν από το Αφγανιστάν (περίπου 50), τη Συρία και το Πακιστάν.

Κτηνωδία, αίσχος και ντροπή: Γυμνοί 92 μετανάστες στις όχθες του Έβρου * Προωθήθηκαν από τις τουρκικές αρχές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: