Ο πατριάρχης Κύριλλος συνδέει την τύχη του με τον Πούτιν, ως το τέλος: Κηρύττει διήμερο προσευχής υπέρ υγείας και μακροημέρευσης του αφεντικού του!!!

FILE PHOTO: Ο Επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας, Kύριλλος, απ’ τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Πούτιν. EPA, ALEXEI NIKOLSKY, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Το παρελθόν και το παρόν της Ρωσίας ευνοεί την προσωπολατρεία: Σήμερα, ανήμερα των εβδομηκοστών γενεθλίων του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι η καλύτερη ευκαιρία για την εκδήλωσή της από κάθε είδους υποτακτικούς, παρακοιμώμενους και λακέδες.

Έτσι, κι ο πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος, αφού “ευλόγησε” την έναρξη του πολέμου και υποσχέθηκε “άφεση αμαρτιών” σε όποιον συμμετέχει στην επιστράτευση του Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σήμερα  παρακινεί το ποίμνιο και τον κλήρο να αφιερώσουν δύο ημέρες προσευχής υπέρ υγείας και μακροημέρευσης του πλέον μακροημερεύοντα ηγέτη της Ρωσίας μετά τον Ιωσήφ Στάλιν.

Η μοίρα του Κύριλλου είναι προφανώς συνδεδεμένη με αυτήν του Πούτιν, αφού η Ρωσική Εκκλησία αποτελεί καθαρά βραχίονα του Κρεμλίνου επί των ημερών του.

«Ο Θεός σας τοποθέτησε στην εξουσία», αναφέρει στο μήνυμά του ο πατριάρχης που επαινεί τον Ρώσσο πρόεδρο για «την μεταμόρφωση της εικόνας της Ρωσίας, την ενίσχυση της κυριαρχίας της και των αμυντικών της ικανοτήτων, την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων»…

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Αγριο τρολάρισμα των Ουκρανών στον εορτάζοντα Πούτιν: Σ΄ευχαριστούμε για τα όπλα που μας δίνεις (videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: