Αγριο τρολάρισμα των Ουκρανών στον εορτάζοντα Πούτιν: Σ΄ευχαριστούμε για τα όπλα που μας δίνεις (videos)

File photo Ουκρανοί στρατιώτες ετοιμάζονται να πυροβολήσουν από ρωσικό οβιδοβόλο Msta-B των 152,4 mm που εγκαταλείφθηκε από Ρώσους στρατιώτες σε μια πρώτη γραμμή κοντά στην πόλη Kupyansk της περιοχής του Χάρκοβο, Ουκρανία, 06 Οκτωβρίου 2022 EPA/SERGEY KOZLOV




Η Ρωσία είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Ουκρανίας και το ήμισυ του στόλου αρμάτων μάχης πιθανότατα καταλήφθηκε από άνδρες της Μόσχας, όπως αποκαλύφθηκε στα 70ά γενέθλια του Πούτιν.

Η καταστροφή των ρωσικών στρατών από την Ουκρανία στην περιφέρεια Χάρκοβο τον περασμένο μήνα απέδωσε τεράστιες ποσότητες οπλισμού, που σημαίνει ότι περισσότερα από 400 τανκς, 600 τεθωρακισμένα οχήματα και 44 συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης έχουν συλληφθεί σε κατάσταση λειτουργίας ή σχεδόν σε λειτουργία.

Σημαίνει ότι, από άποψη καθαρών αριθμών, η Ρωσία είναι πλέον εύκολα ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία – ξεπερνώντας όλους τους άλλους συμμάχους μαζί.

Οι βρετανικές στρατιωτικές πληροφορίες πιστεύουν ότι ο μισός στόλος αρμάτων μάχης της Ουκρανίας μπορεί τώρα να αποτελείται από οχήματα που ουσιαστικά παρέδωσαν τα αποθαρρυμένα στρατεύματα της Ρωσίας.

Μια ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας σήμερα το πρωί επεσήμανε: «Ο επαναχρησιμοποιημένος ή συλληφθείς ρωσικός εξοπλισμός αποτελεί τώρα ένα μεγάλο ποσοστό του στρατιωτικού υλικού της Ουκρανίας.

«Η Ουκρανία πιθανότατα έχει καταλάβει τουλάχιστον 440 ρωσικά κύρια άρματα μάχης και περίπου 650 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα από την εισβολή.

«Περισσότερο από το ήμισυ του στόλου αρμάτων μάχης της Ουκρανίας που βρίσκεται επί του παρόντος αποτελείται από αιχμαλωτισμένα οχήματα.

«Η αποτυχία των ρωσικών πληρωμάτων να καταστρέψουν άθικτο εξοπλισμό πριν αποσυρθούν ή παραδοθούν υπογραμμίζει την κακή κατάσταση εκπαίδευσης και τα χαμηλά επίπεδα πειθαρχίας μάχης.

«Με τους ρωσικούς σχηματισμούς να υπόκεινται σε σοβαρή πίεση σε αρκετούς τομείς και τα στρατεύματα όλο και πιο αποθαρρυνμένα, η Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει να χάνει βαριά όπλα».

Σύμφωνα με αναλυτές της Wall Street Journal, η Ουκρανία έχει καταλάβει συνολικά 421 κύρια άρματα μάχης από τη Ρωσία, ενώ όλοι οι άλλοι σύμμαχοί της έχουν προμηθεύσει 320.

Για τα τεθωρακισμένα οχήματα, τα στατιστικά στοιχεία είναι ακόμη πιο έντονα: 445 αιχμαλωτίστηκαν από τη Ρωσία, σε σύγκριση με 210 που έχουν εφοδιαστεί.

Μόνο όταν πρόκειται για συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης – όπως το HIMARS – ο εξοπλισμός που προμηθεύεται η Wester ξεπερνά αυτό που έχει καταγραφεί, αλλά μόλις: 70 δωρίστηκαν σε σύγκριση με 44 που καταγράφηκαν.

Mε πληροφορίες από dailymail.co.uk

Τα θλιβερά 70α γενέθλια του Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο πράκτορας που έγινε «τσάρος» παρακολουθεί με τρόμο την κλεψύδρα του να αδειάζει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: