Στους 131 οι νεκροί φίλαθλοι στην Ινδονησία: Κλήθηκε η FIFA για να κάνει έρευνα

epa10222461 Relatives of the victims of a deadly stampede react during a mass prayer outside Kanjuruhan Stadium in Malang, East Java, 04 October 2022. EPA/MAST IRHAM




Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας κάλεσε FIFA και AFC (ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου) να επισκεφθούν την χώρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, όπου 131 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως είναι γνωστό το τραγικό συμβάν συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο Καντζουρουχάν της πόλης Μαλάνγκ, στα ανατολικά της νήσου Ιάβα, μετά την εντός έδρας ήττα της Αρέμα με 3-2 από την Περσεμπάγια Σουραμπάγια, σε εκτεταμένα βίαια επεισόδια.

Επίσης η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό σε δύο αξιωματούχους της ομάδας Αρέμα. Ο Αμπντούλ Χάρις, διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, «δεν πρέπει πλέον να ασκεί δραστηριότητες στον κόσμο του ποδοσφαίρου για όλη του τη ζωή», ενώ το ίδιο ισχύει και για τον υπεύθυνο ασφαλείας στο στάδιο Καντζουρουχάν, Σούκο Σουτρίσνο, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Έρβιν Τόμπινγκ, πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της ινδονησιακής ομοσπονδίας, προσθέτοντας ότι ο σύλλογος θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 250 εκατομμυρίων ρουπίων Ινδονησίας (περίπου 16.500 ευρώ).

Συγγνώμη ζήτησε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Ανατολικής Ιάβας της Ινδονησίας, όπου σημειώθηκε η τραγωδία. «Ως περιφερειακός αρχηγός της αστυνομίας, ανησυχώ, στεναχωριέμαι και ταυτόχρονα λυπάμαι για τις ελλείψεις στο σύστημα ασφαλείας», είπε ο Νίκο Αφίντα σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Μαλάνγκ.

Με πληροφορίες από Reuters και AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τζακάρτα, Ινδονησία

Telegraph: Η Μάντσεστερ κρεμά πωλητήριο στον Ρονάλντο τον ερχόμενο Ιανουάριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: