Μαίνεται η ρωσική θηριωδία: Ρουκέτες κατά σχολείου και απανωτές εκρήξεις σε Χάρκοβο, Ζαπορίζια [photos, video]

FILE PHOTO: Ένα κτίριο κατοικιών που έχει υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς, στο Mykolaiv της νότιας Ουκρανίας εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας. EPA/STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE HANDOUT — BEST QUALITY AVAILABLE — MANDATORY CREDIT: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE




Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο πόλεις της Ουκρανίας σήμερα (Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου) νωρίς το πρωί με τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεχίζουν να στοχοποιούν αμάχους.

Το Χάρκοβο και η Ζαπορίζια χτυπήθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί τοπική ώρα με στόχους ένα σχολείο και κτίρια κατοικιών.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.  Ο Oleksandr Starukh, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Ζαπορίζια, δήλωσε στο Telegram ότι οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S300 κατέστρεψαν «ένα κτίριο κατοικιών και εγκαταστάσεις υποδομής» στην πόλη.

 

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το σύστημα αερίου υπέστη ζημιά σε ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών, υπήρξε πυρκαγιά και καταστράφηκε ένας τοίχος. Ο κατακτητής στόχευσε επίσης ένα σχολείο σε μια από τις συνοικίες της Zaporizhzhia. Η στέγη του σχολείου υπέστη ζημιές και τα τζάμια έσπασαν. Υπήρξαν επίσης χτυπήματα σε εγκαταστάσεις υποδομής και ανοιχτούς χώρους».

Εν τω μεταξύ, ο Oleg Synegubov, επικεφαλής της διοίκησης του Χαρκόβου, είπε ότι πύραυλοι έπληξαν «βιομηχανικές υποδομές» στα βόρεια της πόλης.

Ο Πούτιν βρίσκεται σχεδόν οκτώ μήνες σε έναν πόλεμο που σκόπευε να κρατήσει μέρες και να τελειώσει με την επιστροφή της Ουκρανίας στη «σφαίρα επιρροής» της Ρωσίας.

Αντίθετα, ελέγχει λιγότερο από το ένα πέμπτο της χώρας και αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει σε δύο μέτωπα – βόρεια και νότια.

Μια καταστροφική αντεπίθεση από το Χάρκοβο κατέστρεψε τα στρατεύματά του τον Σεπτέμβριο και οδήγησε στην Ουκρανία να ανακαταλάβει χιλιάδες τετραγωνικά μίλια εδάφους μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Γρήγορες προόδους σημειώθηκαν επίσης στη Χερσώνα στα νότια της χώρας, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα καταστρέφουν τώρα την ίδια την πόλη.

Η απώλεια της Χερσώνας, της μοναδικής περιφερειακής πρωτεύουσας που κατακτήθηκε κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, θα ήταν η πιο ταπεινωτική απώλεια που έχουν αντιμετωπίσει ακόμη ο Πούτιν και οι ένοπλες δυνάμεις του.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Πούτιν όπως Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς: Ειδικό Δικαστήριο στη Χάγη για τον Ρώσο πρόεδρο ζητούν Ολλανδοί βουλευτές

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: