Πολεμοχαρής Ακάρ με λίβελο και απειλές κατά Ελλάδας: «Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει οδηγίες», «Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε»

PHOTO: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χολουκσί Ακάρ κατά την ομιλία του via trthaber.com




Συντηρώντας τη χυδαία ρητορική της Αγκυρας, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα ότι «άρχισε να εξοπλίζει νησιά‘με αποστρατικοποιημένο καθεστώς’, από το 1956, ενώ χαρακτήρισε την κρίση των Ιμίων «ορόσημο» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η ομιλία Ακάρ εγινε στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας παρουσία του αρχηγού  Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Yaşar Güler, του Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατ. Musa Avsever, του Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχου Ercüment Tatlıoğlu και του Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Atilla Gülan.

Ο Ακάρ στράφηκε κατά Ελλήνων πολιτικών που όπως είπε “μιλούσαν συνεχώς κατά της Τουρκίας και κατέφευγαν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική:

«Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε ένα βήμα πίσω ή να μείνουμε πίσω, ούτε επί του πεδίου ούτε στο τραπέζι. Δεν θα υπάρξει οπισθοδρόμηση ούτε χιλιοστό, ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο στη λογική του «αν πεθάνω, θα γίνω μάρτυρας».

Ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας» με ήθος, νόμο, αναληθείς ομιλίες και προκλήσεις, ο Ακάρ είπε: «Θέλουμε τα πλούτη του Αιγαίου να μοιράζονται δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Δηλώνοντας ψευδώς ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε καν με το μνημόνιο του 1988 ότι δεν θα γίνονταν ασκήσεις στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, ο Ακάρ είπε: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι εντός του ΝΑΤΟ, εξάλλου οι λαοί γνωρίζονται μεταξύ μας. είναι γείτονες. Επομένως, μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επωφεληθούμε από αυτό. Μιλάμε υπέρ και των δύο χωρών», είπε.

Ορόσημο τα Ίμια

Μιλώντας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, είπε: «Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε το 1956 με τη Χίο. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά τα Ίμια υπήρξαν ορόσημο. Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ούτε βήμα. Όπου κι αν φτάσει, «Αν πεθάνουμε, αν γίνουμε μάρτυρες, είμαστε έμπειροι. Είναι τόσο απλό.»

«Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα με την πολιτική της συκοφαντίας και του ψεύδους. Υπάρχει μια «μεγάλη ιδέα» που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Κανείς δεν το καταλαβαίνει αυτό», είπε.

“Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε”

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία…. τάσσεται υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου, ο Ακάρ είπε:

«Είμαστε αυτοί που λέμε ειρήνη και διάλογος. Περιμέναμε δύο χρόνια. Η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική που βασίζεται στο ψέμα. Έλληνες αξιοποιήστε σωστά αυτές τις ευκαιρίες. Μην περιπλανηθείτε με κάποιες μάταιες προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα κάποιων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτό το όπλο δεν σας χρησιμεύει.

Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα, πολύ λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν θα σας στηρίξει όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως βραχίονα κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και χάθηκαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε «Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε».

Υποστήριξη του κατοχικού Στρατού στην Κύπρο

Τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τα δικαιώματα των εγγυητών και να “εκπληρώσει τις υποχρεώσεις” της στην Κύπρο, ο Ακάρ συνέχισε ως εξής:

«Πλήρης υποστήριξη στην κυπριακή διοίκηση…  Έχουμε λάβει τα μέτρα μας για να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Λέμε να μιλήσουμε,  αλλά είναι προφανές τι έχει κάνει η άλλη πλευρά σε αυτό το θέμα. Τονίζουμε «δεν παραβιάζουμε τα δικαιώματά μας, δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα». Μην το εκλάβετε αυτό ως απειλή. Από την άλλη ζητάμε διάλογο. Μην το εκλαμβάνετε Έλληνες αυτό ως αδυναμία. Είμαστε αποφασισμένοι  να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και το νόμο μας, και είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό, δόξα τω Θεώ».

Η απόδοση των δηλώσεων έγινε μέσω Google Translate

Με πληροφορίες από trthaber.com

«Αντε χάσου ασφαλίτη!» Ατρόμητες Ιρανές μαθήτριες γιουχάρουν παρακρατικό που πήγε να τους κάνει κήρυγμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: