Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές η Πατρίδα δεν κινδυνεύει: Η “κραυγή” του πιλότου του F-16 και η απάντηση της Προέδρου για “καλές προσγειώσεις”! (video)

Πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ήταν συγκλονιστικό το μήνυμα του πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Χριστόδουλος Γιακουμής, προκάλεσε συγκίνηση σε όλους μας, είτε βρίσκονταν στην παρέλαση, είτε είμασταν χιλιάδες μίλια μακριά:

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονικη», φώναξε ο μάχιμος πιλότος του F-16 Block 52 plus της 340 Μοίρας, για να απαντήσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με το δικό της ισχυρό μήνυμα:

«Κύριε Επισμηναγέ, γιορτάζουμε σήμερα τους ήρωες που πολέμησαν στο Αλβανικό έπος και θυσίασαν και τη ζωή τους για την ελευθερία μας και μαζί τους όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις άοκνους φρουρούς που διασφαλίζετε την εθνική κυριαρχία. Η πατρίδας σας ευγνωμονεί. Χρόνια πολλά και καλές προσγειώσεις».

Οι τελευταίες δύο λέξεις είναι μία ευχή με μεγάλη σημασία. Η κ. Σακελλαροπούλου, είπε αυτό που σκεφτόμαστε όλοι, όταν ακούμε για τις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος: Να επιστρέφουν πάντα οι πιλότοι μας, στη βάση τους, και να νικούν πάντα τους απέναντι, που αμφισβητούν την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας, και την ανεξαρτησία της.

  • Τα παλικάρια μας, στον ουρανό, στις θάλασσες και στην στεριά είναι έτοιμα, να υπερασπιστούν την Πατρίδα. Αυτό που είδαμε χθες στη Θεσσαλονίκη ήταν εντυπωσιακό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας καλά κρατούν. Είναι ισχυρές και ετοιμοπόλεμες.

Η διαπίστωση δεν είναι μόνο δική μας, αλλά και των ειδικών. Και ελπίζω ότι οι πράκτορες της Τουρκίας, που παρακολουθούσαν την Εθνική Παρέλαση να έστειλαν τα ορθά μηνύματα. Ότι οι Έλληνες, σε όποιο σώμα και αν υπηρετούν, είναι πανέτοιμοι για να αμυνθούν απέναντι σε οποιονδήποτε εχθρό. Πόσο μάλλον στον Τούρκο καταχτητή της Κύπρου μας.

Το τελευταίο διάστημα είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ανώτερους Έλληνες αξιωματικούς και με την πολιτική ηγεσία του ελληνικού Πενταγώνου. Η διαβεβαίωση ήταν η ίδια απ’ όλους:

Ότι ο Έβρος είναι οχυρωμένος στο 100% και ότι η Πατρίδα έχει υπεροχή στον αέρα και στη θάλασσα έναντι της Τουρκίας.

Η αλήθεια είναι ότι στο θέμα της άμυνας, καλά τα πήγε η παρούσα ελληνική κυβέρνηση. Τα σοβαρά λάθη έγιναν σε άλλους τομείς, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους της, εντός και εκτός της χώρας, να κάνουν …«πανηγύρια». Η υπόθεση των υποκλοπών ήταν τεράστιο λάθος και μου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία το πέρασαν και το …ξέχασαν.

Η Τουρκία και ο ισλαμιστής ηγέτης της, απειλούν ασύστολα την Ελλάδα και την Κύπρο. Μπορεί να μην ακούμε συχνά τη λέξη Κύπρος από τα τουρκικά χείλη, αλλά η αλήθεια είναι άλλη: Στο νησί η κατοχική Τουρκία δρα επιθετικά και επιχειρεί να ασκήσει έλεγχο σε όλη τη νεκρή ζώνη.

Μπορεί τα ελληνικά κανάλια και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης (ΜΜΕ) να μην ασχολούνται με την Κύπρο, αλλά εκεί διεξάγεται ένας υπόγειος πόλεμος. Αυτός ο πόλεμος είναι καθημερινός. Μέχρι του σημείου που οι Ελληνοκύπριοι το συνήθισαν, ενώ η κυβέρνηση αντιδρά πάντα τελευταία. Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Τη νεκρή ζώνη την έχουν κάνει σουρωτήρι.

  • Οι απειλές εναντίον της Ελλάδας είναι πραγματικές και έτσι πρέπει να ληφθούν και να αντιμετωπιστούν. Ο Ερντογάν απείλησε πολλές φορές ότι θα επιτεθεί νύχτα στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και η απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως την ακούσαμε χθες στη Θεσσαλονίκη, ήταν «ας έρθει όποτε θέλει». Νύχτα ή μέρα, το ίδιο κάνει. Θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο.

Οι Έλληνες, το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε, είναι ο πόλεμος. Αλλά, όταν τον πόλεμο στον επιβάλλει μία άλλη χώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Τουρκία, δεν μπορούμε παρά να αμυνθούμε, από οποιοδήποτε μετερίζι. Είτε είμαστε στα νησιά του Αιγαίου, είτε στην Κύπρο, είτε στον Έβρο, είτε στην Ουάσιγκτον, όπου θα δοθεί και εκεί η μεγάλη μάχη, εάν ο Ερντογάν κάνει πράξη τις απειλές του.

Όλοι οι Έλληνες, όπου και αν βρισκόμαστε, θα πρέπει να απαντήσουμε στο κάλεσμα της Πατρίδας. Η Ελλάδα δεν θα είναι η επιτιθέμενη, αλλά αυτή που θα αμυνθεί υπέρ βωμών και εστιών… Και όταν κανείς αμύνεται για τα ιερά και τα όσια του πάντα κερδίζει…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Έρχεται η σειρά μας; Μετά από τη συμφωνία του Ισραήλ με το Λίβανο λογικό είναι να αλληθωρίζει ο Λευκός Οίκος προς το Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: