Oργισμένος Μάρτιν Σκορτσέζε: «Ο κινηματογράφος εξευτελίζεται, η εμμονή με τις εισπράξεις στο σινεμά είναι προσβλητική»

FILE PHOTO: Ο αμερικανός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε στο 14ο ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. EPA, ETTORE FERRARI




Μια συζήτηση με τον Μάρτιν Σκορσέζε, στο πλαίσιο ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ, έχει πάντα ενδιαφέρον ειδικά όταν έχει να καταθέσει ριζοσπαστικές απόψεις.

Ο οσκαρικός δημιουργός μιλώντας στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και σε παρατηρήσεις που μετέδωσε το IndieWire, είπε ξεσπώντας ότι «ο κινηματογράφος υποτιμάται, εξευτελίζεται, μειώνεται από όλες τις πλευρές, και σίγουρα ως μορφή τέχνης».

Ο Μάρτιν Σκορσέζε πρόσθεσε ότι «από τη δεκαετία του ’80, εστιάζουμε στους αριθμούς. Είναι προσβλητικό. Το κόστος μιας ταινίας είναι η μία πλευρά. Είναι κατανοητό ότι μια ταινία κοστίζει ένα συγκεκριμένο ποσό, και περιμένουν να πάρουν τουλάχιστον το ποσό αυτό πίσω…» και επισήμανε:

« Η έμφαση όμως δίνεται τώρα στους αριθμούς: στο Σαββατοκύριακο πρεμιέρας, στο πόσα έβγαλε στις ΗΠΑ, πόσα έβγαλε στην Αγγλία, πόσα έβγαλε στην Ασία, πόσα έβγαλε σε ολόκληρο τον κόσμο, πόσους θεατές είχε…».

Ως κινηματογραφιστής και ως άτομο που δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς τον κινηματογράφο, είπε ότι αυτό με τις εισπράξεις «το βρίσκω πολύ προσβλητικό».

Ο Σκορτσέζε βρέθηκε στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης για να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Personality Crisis: One Night Only», αφιερωμένο στον πρώην frontman των «New York Dolls» Ντέιβιντ Γιόχανσεν (David Johansen), σύμφωνα με τον Guardian.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Face It Alone: Το άγνωστο, σκοτεινό τραγούδι του Φρέντι Μέρκιουρι [Official Lyric Video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: