Ο Πούτιν συγχαίρει τον Λούλα για την εκλογή του: Προσβλέπει σε συνεργασία σε όλα τα μέτωπα

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα, πανηγυρίζει μετά την εκλογή του. EPA, Sebastiao Moreira




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα σήμερα Δευτέρα, καθώς ο αριστερός πρώην πρόεδρος κέρδισε οριακά τον δεύτερο γύρο απέναντι στον ακροδεξιό νυν πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο.

«Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επιβεβαίωσαν την υψηλή πολιτική σας ισχύ», αναφέρει ο Πούτιν σε τηλεγράφημα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο αφού ανακοινώθηκε ότι ο Λούλα απέσπασε το 50,9% των ψήφων έναντι 49,1% για τον Μπολσονάρο.

  • «Περιμένω ότι μέσω των κοινών μας προσπαθειών θα διασφαλίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της εποικοδομητικής συνεργασίας Ρωσίας-Βραζιλίας σε όλα τα μέτωπα».

Η Βραζιλία είναι μέλος της διηπειρωτικής ομάδας BRICS των αναδυόμενων οικονομιών που περιλαμβάνει επίσης τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Ο Πούτιν, του οποίου η εισβολή στην Ουκρανία έκανε τη Ρωσία τη χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις στον κόσμο, έχει  πιέσει για ισχυρότερους δεσμούς με τα κράτη BRICS καθώς οι οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση ανάγκασαν τη Μόσχα να αναζητήσει νέες αγορές.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Τέταρτος δισεκατομμυριούχος απαρνείται την ρωσική υπηκοότητα: Για την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: