Τέταρτος δισεκατομμυριούχος απαρνείται την ρωσική υπηκοότητα: Για την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία [video]

FILE PHOTO: Ο Νικολάι Στορόνσκι είχε διπλή υπηκοότητα – βρετανική και ρωσική. Screenshot via YouTube




Ο ρωσικής καταγωγής συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής ψηφιακής τράπεζας Revolut έγινε ο τέταρτος δισεκατομμυριούχος που απαρνήθηκε την ρωσική υπηκοότητα, η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Ο Νικ Στορόνσκι, 37 ετών, είχε διπλή βρετανική και ρωσική υπηκοότητα μέχρι την απόφασή του να παραιτηθεί από τη ρωσική υπηκοότητα νωρίτερα φέτος, ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Στορόνσκι, ο οποίος έχει καταδικάσει δημόσια την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, είναι γιος του Νικολάι Στορόνσκι – γεννημένου στην Ουκρανία –  επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Promgaz του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom. Η Ουκρανία επέβαλε κυρώσεις στον Νικολάι Στορόνσκι τον πρεσβύτερο, στις 19 Οκτωβρίου, απαγορεύοντάς του την είσοδο στην Ουκρανία και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του στη χώρα.

  • Τον Απρίλιο, ο Νικ Στορόνσκι ζήτησε από το Forbes, το οποίο αυτή τη στιγμή εκτιμά την καθαρή του περιουσία στα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια, να σταματήσει να τον αναφέρεται ως Ρώσο δισεκατομμυριούχο.

«Η θέση του για τον πόλεμο είναι δημοσιοποιημένη: ο πόλεμος είναι εντελώς απεχθής και παραμένει αποφασισμένος να ζητά άμεσο τερματισμό των μαχών», ανέφερε η Telegraph επικαλούμενη εκπρόσωπο της Revolut.

Ο Στορόνσκι, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Dolgoprudny της περιοχής της Μόσχας, είναι τουλάχιστον ο τέταρτος δισεκατομμυριούχος που παραιτήθηκε από τη ρωσική υπηκοότητα από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Οι άλλοι τρεις δισεκατομμυριούχοι που είναι γνωστό ότι έκαναν το ίδιο βήμα είναι ο δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley,  Γιούρι Μίλνερ , ο ιδρυτής της Freedom Holding μεσιτείας λιανικής Timur Turlov και ο γεννημένος στην Αρμενία χρηματιστής Ruben Vardanyan .

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Δεν είμαι πια Ρώσος: Ο δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley, Γιούρι Μίλνερ, δεν θέλει καμιά σχέση με τον Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: