Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα εξελιχθεί σε πυρηνικό πόλεμο, εύχεται ο Καγκελάριος της Γερμανίας: Νέο Ταμείο στην Ε.Ε.;

Chimney sweeper Laura Anneser (L) shows the function of a part of a chimney to German Chancellor Olaf Scholz (L) during his visit to the training center of the Chamber of Skilled Labour (Handwerkskammer) in Munich, Germany, 22 October 2022. EPA, ALEXANDRA BEIER, POOL




Ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz – SPD) για πρώτη φορά δεν αποκλείει τη δημιουργία νέου Ταμείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) για την καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Καγκελάριος εκφράζει επίσης την προσδοκία ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα εξελιχθεί σε πυρηνικό πόλεμο, ωστόσο «δεν θα πρέπει να πάψει να μας απασχολεί ένας τέτοιος κίνδυνος».

Η συνέντευξή του Γερμανού Καγκελάριου δόθηκε στον Αναπληρωτή Αρχισυντάκτη Robin Alexander, τον Αρχισυντάκτη της WELT Ulf Poschardt και την Αρχισυντάκτρια της WELT AM SONNTAG Dagmar Rosenfeld.

Στα αιτήματα της Γαλλίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών να ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο με την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, ο Scholz δηλώνει:

«Οι προτεραιότητες πρέπει να είναι οι σωστές. Πρώτα πρέπει να πέσουν οι τιμές και να λειτουργήσουν και πάλι οι αγορές».

Μακροπρόθεσμα, λέει, «όλες οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να είναι σε θέση να στηρίζουν τους πολίτες τους. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε πιο ευνοϊκή θέση απ’ ό,τι με τον κορωνοϊό, καθώς διαθέτουμε ήδη δύο μεγάλα προγράμματα στήριξης: Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης NextGeneration EU, στο οποίο δεν έχει δαπανηθεί ακόμη το 80% των χρημάτων. Και το πρόγραμμα Repower της ΕΕ, με το οποίο μπορούν να αναπτυχθούν οι υποδομές και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Αναφερόμενος στην «Κυκλική Ανταλλαγή όπλων», ο κορυφαίος Γερμανός πολιτικός δηλώνει:

«Με την “κυκλική ανταλλαγή όπλων”, η Γερμανία έχει διασφαλίσει ότι περισσότερα από 100 άρματα μάχης θα παραδοθούν από την Τσεχία, από τη Σλοβακία, από τη Σλοβενία και από την Ελλάδα στην Ουκρανία, όπου και θα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, καθώς τα logistics, τα ανταλλακτικά, τα πυρομαχικά για αυτά τα άρματα μάχης ρωσικής ή μετασοβιετικής παραγωγής είναι διαθέσιμα στην Ουκρανία. Καταβάλλουμε προσπάθειες για παραδόσεις και από άλλες χώρες».

Ο Scholz υπερασπίζεται το επικείμενο ταξίδι του στην Κίνα:

«Πριν από έξι μήνες ήμουν στην Ιαπωνία, τώρα μου είναι σημαντικό να ταξιδέψω στο Πεκίνο και λίγες μέρες αργότερα στο Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη».

Ο Καγκελάριος επιμένει ότι από πολύ νωρίς διακατεχόταν από τη βεβαιότητα ότι ο Wladimir Putin θα χρησιμοποιήσει την Ενέργεια ως όπλο. «Για μένα το συμπέρασμα ήταν ότι, παρόλο που μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε το φθηνό αέριο από τη Ρωσία, δεν θα έπρεπε να εξαρτηθούμε από αυτό, ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε και άλλες πηγές προμήθειας Ενέργειας

Τώρα η Γερμανία είναι για πρώτη φορά σε θέση να εισάγει φυσικό αέριο από τη Γαλλία. «Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πλέον ανεξάρτητοι από το ρωσικό αέριο», δηλώνει ο Καγκελάριος.

Ο Scholz εμφανίζεται σχετικά επιφυλακτικός σχετικά με την ενεργειακή Ασφάλεια στη Γερμανία ενόψει του χειμώνα: «Με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα, θα καταφέρουμε να περάσουμε τον χειμώνα. Υπάρχουν όμως και εξωτερικές συνθήκες που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε».

Ο Καγκελάριος επικαλείται ως αστάθμητους παράγοντες πιθανές καταστάσεις ανάγκης σε άλλες χώρες, π.χ. στη Γαλλία, την οποία η Γερμανία προμηθεύει με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από φυσικό αέριο, καθώς πολλοί πυρηνικοί σταθμοί εκεί είναι αυτή τη στιγμή εκτός λειτουργίας.

Ο Καγκελάριος επικαλείται τη βαρύτητα που έχει για τον ίδιο η ενεργειακή Ασφάλεια, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του να επιβάλλει την παράταση της λειτουργίας τριών πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ: WELT Ulf Poschardt και WELT AM SONNTAG

Τρομακτική καταγγελία: Τρομοκράτες του ISIS ζουν στην Τουρκία μαζί με τους αιχμαλώτους τους, πωλούν ανενόχλητοι γυναίκες Γεζίντι!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: