Ο Μακρόν αντιμετωπίζει πάλι απεργίες και αναταραχή: Σοβαρό ενδεχόμενο επιστροφής των Κίτρινων Γιλέκων στους δρόμους

FILE PHOTO: Protesters from the ‘Gilets Jaunes’ (Yellow Vests) movement clash with French riot Police during the ‘Act XXII’ demonstration (the 22nd consecutive national protest on a Saturday) in Toulouse, France. EPA, GUILLAUME HORCAJUELO




Μετά από δύο εβδομάδες καταστροφικών απεργιών στoν τομέα των καυσίμων στη Γαλλία, το κίνημα διαμαρτυρίας στα διυλιστήρια πετρελαίου κινδυνεύει να εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς της οικονομίας με νέα βιομηχανική δράση να προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες, αναφέρει το Politico.

Την Κυριακή, η γαλλική αριστερή συμμαχία Nupes κάλεσε σε πορεία κατά του πληθωρισμού και της κλιματικής αλλαγής, πριν από μια γενική απεργία του δημόσιου τομέα που προγραμματίζεται για την προσεχή Τρίτη, η οποία αναμένεται ότι θα παραλύσει τις μεταφορές σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι απεργίες των εργαζομένων στα διυλιστήρια έχουν οδηγήσει σε αναστάτωση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και σε μεγάλες ουρές στις αντλίες βενζίνης από την περασμένη εβδομάδα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Παρισιού και στη βόρεια Γαλλία.

Ενώ η κατάσταση δεν έχει ομολοποιηθεί  παρά την επίτευξη συμφωνιών με ορισμένα κορυφαία συνδικάτα, το κίνημα κινδυνεύει να εξαπλωθεί περαιτέρω, με συνεχείς εκκλήσεις για απεργίες και σε άλλους τομείς.

Με τον υψηλό πληθωρισμό απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία, η δυσαρέσκεια εντείνεται  μεταξύ των ψηφοφόρων και υπάρχουν φόβοι ότι η συνεχιζόμενη βιομηχανική δράση μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επανάληψη των διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων.

Τα αριστερά κόμματα, τα οποία σημείωσαν ισχυρές επιδόσεις στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές, ελπίζουν να αξιοποιήσουν τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού έναντι της κυβέρνησης αναφορικά με την αύξηση των λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης.

ΠΗΓΗ: Politico – Emmanuel Macron faces risk of protests spreading in wake of oil strike

Ο φόβος για τον επόμενο πόλεμο: Ο Ερντογάν έχει βάλει στο μάτι τα ελληνικά νησιά και οξύνει τη “διαμάχη” με την Ελλάδα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: