Ο φόβος για τον επόμενο πόλεμο: Ο Ερντογάν έχει βάλει στο μάτι τα ελληνικά νησιά και οξύνει τη “διαμάχη” με την Ελλάδα…

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στις κηδείες των ανθρακορύχων. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Το ρεπορτάζ του συντάκτη Nicolas Kaufmann στην ιστοσελίδα του περιοδικου Stern με τίτλο «Ο Ερντογάν σε πορεία αντιπαράθεσης – Ο φόβος για τον επόμενο πόλεμο: Πώς οξύνεται η διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι:

«Η Τουρκία υποστηρίζει ολοένα και περισσότερο τις προκλητικές της ενέργειες στη Μεσόγειο με απειλητικές χειρονομίες σε βάρος της Ελλάδας”.

Σημειώνει στον υποτιτλο ότι ο Ερντογάν “έχει βάλει στο μάτι ελληνικά νησιά και η διαμάχη οξύνεται». Το περιοδικό γράφει και τα εξής στην ιστοσελίδα του.

«Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μην ξεχνάτε την Κύπρο», «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», «Μπορεί και να έρθουμε ξαφνικά στη μέση της νύχτας» –με αυτή τη ρητορική απευθύνεται η Τουρκία ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα. Η τελευταία μάλιστα δήλωση έχει ακουστεί περισσότερες από μία φορές από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan).

Η τελευταία φορά που απείλησε την Ελλάδα ήταν την περασμένη Πέμπτη, όταν και δήλωσε: «Αναμφίβολα θα μπορούσαμε να έρθουμε στη μέση της νύχτας». 

Αυτή τη φορά το έκανε κατά την ιδρυτική Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Η Τουρκία αυξάνει τις απειλές της, προκαλώντας πόλεμο με την Ελλάδα τη στιγμή που στο Βορρά η Ρωσία έχει επιτεθεί στην Ουκρανία.

Εδώ και χρόνια, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν κύκλους πάνω από ελληνικά νησιά και εμπλέκονται σε επικίνδυνες αντιπαραθέσεις με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Στο μεταξύ για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται και drones, ενώ το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό περιπολεί σε θαλάσσιες περιοχές που δεν υπάγονται στην τουρκική κυριαρχία, όπως υποστηρίζουν ελληνικά ΜΜΕ. Εκτός αυτού, τουρκικά γεωτρητικά πλοία έχουν επανειλημμένα αναζητήσει κοιτάσματα φυσικού αερίου κοντά σε ελληνικά νησιά, οξύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η Αθήνα αντιδρά κινητοποιώντας το Στρατό της. Πριν από λίγες μέρες, όταν το τουρκικό πλοίο Yunus πραγματοποιούσε έρευνα κοντά στο νησί της Λέσβου, η Ελλάδα έστειλε πολεμικά πλοία και υποβρύχια στο Αιγαίο.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις, για παράδειγμα με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, έχουν ως σκοπό και την αποτροπή της στρατιωτικά ανώτερης γειτονικής χώρας (…) σημειώνει το Stern

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα του περιοδικού Stern – Die Furcht vor dem nächsten Krieg: Wie sich der Streit zwischen der Türkei und Griechenland verschärft

Τη Δευτέρα αρχίζει η πολυήμερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ -Δοκιμή της ικανότητας πυρηνικής αποτροπής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: