O Kanye West πληρώνει ακριβά τις αντισημιτικές δηλώσεις: Η Adidas διέκοψε τη συνεργασία τους και χάνει την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου

FILE PHOTO: Ο αμερικανός ράπερ Κanye West. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Η Adidas ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματάει «αμέσως» τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ, γνωστό πλέον με το όνομα Γε, έπειτα από σχόλια αντισημιτικού χαρακτήρα που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανός ράπερ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Γουέστ κινδυνεύει να χάσει την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου καθώς η διακοπή της συνεργασίας θα του στοιχίσει 220 εκατομμύρια ετησίως.

Σύμφωνα με την Adidas είχαν προηγηθεί επανειλημμένες προσπάθειες νωρίτερα αυτό το μήνα “για την ιδιωτική επίλυση της κατάστασης”.

Η τιμή της μετοχής της Adidas έπεσε περισσότερο από 50% τους τελευταίους έξι μήνες και αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο μετά την ανακοίνωση.

Είχαν προηγηθεί και άλλες ακυρώσεις στη συνεργασία του με άλλες μεγάλες εταιρίες ως αποτέλεσμα των αντισημτικών του δηλώσεων .

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η Balenciaga , η Gap αλλά και το πρακτορείο ταλέντων CAA.

Οι λογαριασμοί του ράπερ στο Twitter και το Instagram περιορίστηκαν, με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να δηλώνουν ότι αφαίρεσαν τις αναρτήσεις του που οι χρήστες του διαδικτύου καταδίκασαν ως αντισημιτικές.

Σε ανακοίνωσή της η Adidas ανέφερε: “Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους.

‘Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα, μισητά και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για ποικιλομορφία και ένταξη, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη’.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 2013, αφού άφησε μια συνεργασία με τη Nike, και αναμενόταν να είναι μια δεκαετής παραγωγή.

Πριν  ανακοινωθεί η διακοπή της συνεργασίας, ο Kanye είχε ήδη αρχίσει να διαπληκτίζεται δημοσίως με τα στελέχη της Adidas, κατηγορώντας τους ότι “κλέβουν” τις ιδέες του.

Ο West είναι ιδιοκτήτης της μάρκας Yeezy, αλλά η Adidas του πληρώνει ετήσια δικαιώματα για την πώληση των προϊόντων.

Η Adidas, της οποίας ο ιδρυτής Adi Dassler ανήκε στο ναζιστικό κόμμα, βρέθηκε να δέχεται όλο και περισσότερες πιέσεις να εγκαταλείψει τον Kanye λόγω της αντισημιτικής στάσης του.

Ο Γουέστ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις τις τελευταίες εβδομάδες για την παράξενη συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης μιας σειράς από μπλουζάκια με το σήμα “White Lives Matter” στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του podcast Drink Champs με τον N.O.R.E., ο West ισχυρίστηκε ότι ο George Floyd πέθανε από τη λήψη φαιντανύλης και ότι το γόνατο του Derek Chauvin “δεν ήταν καν στο λαιμό του έτσι”.

Η οικογένεια του Floyd κατέθεσε έκτοτε αγωγή ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του σταρ για τα σχόλια, χαρακτηρίζοντάς τα “αποκρουστικά” και λέγοντας ότι χρησιμοποίησε “ψευδείς δηλώσεις” για να “προωθήσει τις μάρκες του”.

 ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Σουηδοί αρχαιολόγοι βρήκαν το πολεμικό πλοίο Άπλετ: Αδελφό πλοίο του «Βάσα», που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1629 [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: