Μητσοτάκης στο “Η Ελλάδα στην Αμερική”: H αμφισβήτηση της κυριαρχίας της ελληνικής επικράτειας «περνά την κόκκινη γραμμή για όλους τους Έλληνες»

Tο τελευταίο τεύχος του μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου “Η Ελλάδα στην Αμερική”photo via Greece in America




Κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου “Η Ελλάδα στην Αμερική”, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα σύμφωνα με την έκδοση “Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης τη συνεχιζόμενη ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν που απειλεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή σε ειλικρινή και με σεβασμό διάλογο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Τόνισε ότι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της ελληνικής επικράτειας «περνά την κόκκινη γραμμή για όλους τους Έλληνες». Καταδίκασε περαιτέρω την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία και την άρνησή της για επαφές υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα. Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα εκτιμά τη φιλία μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού και ζήτησε να προχωρήσουμε με πνεύμα συνεργασίας και φιλίας, επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού και του τουρκικού λαού δεν επιθυμεί σύγκρουση ή εχθρότητα”.

Αναφορικά με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια τονίζεται ότι συμμετείχε σε εκδηλώσεις υπουργικού επιπέδου, πραγματοποιώντας περισσότερες από 30 διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με ομολόγους, αξιωματούχους, ηγέτες και ενδιαφερόμενους φορείς από όλο τον κόσμο. Στόχος ήταν η εμβάθυνση της σχέσης της Ελλάδας με μακροχρόνιους εταίρους και φίλους, καθώς και η προώθηση νέων συνεργασιών και η ενίσχυση της συνεργασίας με χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε επίσης τις υποψηφιότητες της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Προεδρία του ΟΗΕ. Στις συζητήσεις του, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε σε θέματα όπως οι προκλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και η κλιματική αλλαγή. Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: