Καυγάς στο Κρεμλίνο: Τα είπε κατά πρόσωπο στον Πούτιν μέλος της ελίτ του για τα χάλια του πολέμου * Θέμα χρόνου η “έκρηξη” [videos]

FILE PHOTO: Σε “οριακό σημείο” η δυσαρέσκεια στους κύκλους του Κρεμλίνου για τον κόλαφο της Ουκρανίας, λένε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Στη φωτο ο Πούτιν στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στη Μόσχα στις 22 Ιουνίου 2022. Συμβολικό… στις μέρες μας. EPA/MAXIM SHIPENKOV




Στα υψηλότερα κλιμάκια του Κρεμλίνου, στα στελέχη δηλαδή που αποτελούν τον “κλειστό κύκλο” του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δημιουργηθεί “εκρηκτικό” κλίμα που είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει πάνω στον Ρώσο πρόεδρο και αφορά, φυσικά, τις ολέθριες συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους αμερικανικές υπηρεσίες τις οποίες επικαλείται σε ρεπορτάζ της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκρούστηκε με ένα από τα μέλη των στενού του κύκλου σχετικά με τον χειρισμό του στον αποτυχημένο πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως τις επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Ο μη κατονομαζόμενος άνθρωπος του Κρεμλίνου διαμαρτυρήθηκε στον Πούτιν για «κακή διαχείριση της πολεμικής προσπάθειας» και «λάθη» που έγιναν από εκείνους που εκτελούν την εκστρατεία.

Είναι η πιο σαφής μέχρι σήμερα ένδειξη εξέγερσης της ρωσικής ελίτ για τον πόλεμο και η πρώτη απόδειξη ότι ο Πούτιν δέχεται επίθεση για την εξέλιξη της εισβολής του στην Ουκρανία. 

Την ίδια ώρα, στελέχη ρωσικών επιχειρήσεων που συνδέονται με το πολιτικό κατεστημένο της Μόσχας, λένε ότι η κατάσταση μέσα στο Κρεμλίνο βρίσκεται «σε οριακό σημείο» και δήλωσαν ότι οι εσωτερικές διαμάχες θα ξεσπάσουν σύντομα εάν η εξέλιξη του πολέμου συνεχίσει να κλίνει προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας.

Η είδηση ​​για τις εσωτερικές διαμάχες στο Κρεμλίνο προέκυψε αφότου η Ουκρανία σημείωσε μια σειρά από νίκες στο πεδίο της μάχης επί της Ρωσίας, αναγκάζοντας τον Πούτιν να ανακοινώσει μια εξαιρετικά αντιδημοφιλή επιστράτευση για να στηρίξει την πρώτη γραμμή, να προσαρτήσει κατεχόμενα εδάφη και να απειλήσει όποιον επέμβει με πυρηνικά.

Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνονται σε ενημέρωση ασφαλείας που στάλθηκε στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και κοινοποιήθηκε σε άλλους ανώτερους αξιωματούχους, προτού διαρρεύσουν στην Washington Post .

Ενώ η Post δεν αναφέρει το όνομα του ατόμου που συγκρούστηκε με τον Πούτιν, προσθέτει ότι το όνομα αυτό υπάρχει στη σύντομη ενημέρωση που παρουσιάστηκε στον  Μπάιντεν και σε άλλους αξιωματούχους.

Η Post μίλησε χωριστά με μέλη της ρωσικής επιχειρηματικής ελίτ για να πάρει τις απόψεις τους και έμαθε ότι – ενώ οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν είναι ακόμη σε ανοιχτή εξέγερση – η δυσαρέσκεια έχει σχεδόν φτάσει στο σημείο βρασμού.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, ρωτήθηκε για τις αναφορές ότι ένας αξιωματούχος συγκρούστηκε με τον Πούτιν και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε λάβει χώρα οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

  • Αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφωνίες στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά προσπάθησε να τις παρουσιάσει ως «υποθέσεις εργασίας».

«Κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ενεργούμε διαφορετικά, αλλά όλα αυτά είναι μέρος της συνήθους διαδικασίας υποθέσεων εργασίας», είπε.

Ο Πούτιν διανύει τώρα τον όγδοο μήνα του πολέμου του στην Ουκρανία, χωρίς να έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους που έθεσε για τον εαυτό του στην αρχή.

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Washington Post/ Daily Mail

Καταρρέουν και οι επίλεκτοι μισθοφόροι Wagner του Πούτιν: Χιλιάδες απώλειες, έλλειψη οπλισμού, καταρρακωμένο ηθικό [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: