Η Τουρκία στέλνει τους “άμοιρους”: Η Κύπρος σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” από το τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης από τα κατεχόμενα

FILE PHOTO: Σκηνή από το κέντρο υποδοχής Πουρνάρα. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Το Gatestone Institute σε άρθρο της Uzay Bulut με τίτλο Cyprus’s ‘State of Emergency’: Turkey’s ‘Weaponization’ of Illegal Mass Migration αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, το 36% της οποίας είναι παράνομα κατεχόμενο από την Τουρκία, παλεύει ολοένα και περισσότερο με ένα τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η Κύπρος έχει πλέον τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων ασύλου κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ. Σχεδόν το 5% του πληθυσμού του νησιού, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας, αποτελείται πλέον από αιτούντες ασύλου.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση λέει ότι η Τουρκία ενορχηστρώνει αυτήν την παράνομη μεταναστευτική κρίση, καθώς οι περισσότεροι μετανάστες που έρχονται στην Κύπρο ταξιδεύουν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πετούν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα προς την τουρκοκρατούμενη βόρεια Κύπρο, στη συνέχεια μεταφέρονται λαθραία στο ελεύθερο, νότιο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και από εκεί, σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.

Η Τουρκία φαίνεται πλέον να έχει στραμμένα τα μάτια της στην ελεύθερη περιοχή της Κύπρου, στην οποία επιβάλλει τη δημογραφική αλλαγή – μέσω της μαζικής παράνομης μετανάστευσης. Το χωριό Χλώρακας, για παράδειγμα, βιώνει μια εισροή μεταναστών, που αποτελούν το ένα τέταρτο των κατοίκων του.

Ο αυξημένος αριθμός μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Κύπρο έχει αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των κυπριακών κυβερνητικών αρχών και του τουρκικού καθεστώτος που κατέχει το βορρά, σύμφωνα με έκθεση της 22ας Φεβρουαρίου 2022.

Το άρθρο καταλήγει, επισημαίνοντας ότι μία μεγαλύτερη οικονομική στήριξη ή τα κέντρα στέγασης μεταναστών δεν είναι η λύση στην κρίση λαθρομετανάστευσης στην Κύπρο. Ο ατελείωτος αριθμός των παράνομων μεταναστών προφανώς προορίζεται να ξεπεράσει και να αντικαταστήσει τους γηγενείς Κύπριους.

Η Κύπρος υποφέρει τόσο από την παράνομη τουρκική κατοχή όσο και από τη μαζική παράνομη μετανάστευση. Αυτό που φαίνεται να χρειάζεται η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και ο κατευνασμός της Τουρκίας από την ΕΕ.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η παράνομη μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζει τώρα η Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο Σάββας Ιακωβίδης, βετεράνος Κύπριος δημοσιογράφος, στο Gatestone.

ΠΗΓΗ: Gatestone InstituteUzay Bulut – Cypruss ‘State of Emergency‘: Turkeys ‘Weaponization‘ of Illegal Mass Migration

Σενάριο εξαγωγής και από την Κύπρο: Η Energean ανακάλυψε στη γεώτρηση “Ερμής” νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: