Η Πένυ Μόρντον ανακοίνωσε πρώτη την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή της Λιζ Τρας στο τιμόνι της Βρετανίας

Photo via Twitter @ Penny Mordaunt




Η Πέννυ Μόρντον (Penny Mordaunt) είναι η πρώτη βουλευτής των Τόρις που δήλωσε υποψηφιότητα στηνδιαδικασία εκλογής για την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία, μετά τη δραματική παραίτησή της.

Η Μόρντον ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με ένα tweet το απόγευμα της Παρασκευής, λέγοντας ότι ι συνάδελφοί της Συντηρητικοί την προέτρεψαν να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και να πάρει τα κλειδιά του Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η κ. Μόρντον, η οποία ήρθε τρίτη στην πρόσφατη κούρσα για την ηγεσία πίσω από την Λιζ Τρας και τον Ρίσι Σουνάκ, έγραψε: «Με ενεθάρρυνε η υποστήριξη από συναδέλφους που θέλουν ένα νέο ξεκίνημα, ένα ενωμένο κόμμα και ηγεσία για το εθνικό συμφέρον.

 

«Θα είμαι υποψήφια για να γίνω αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος και ο πρωθυπουργός σας – για να ενώσω τη χώρα μας, να εκπληρώσω τις υποσχέσεις μας και να κερδίσω τις επόμενες γενικές εκλογές».

Η Μόρντον πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη τουλάχιστον 100 βουλευτών των Τόρις μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας για να παραμείνει στην κούρσα.

Μέχρι στιγμής 16 βουλευτές έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα την ψηφίσουν.

Ωστόσο, και ο πρώην ΥΠΟΙΚ καγκελάριος κ. Σουνάκ αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα, με 64 βουλευτές ήδη να τον υποστηρίζουν.

Τέλος, οι φήμες φουντώνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται να να διεκδικήσει άλλη μια ευκαιρία στην κορυφή, με 36 βουλευτές να δηλώνουν δημοσίως την υποστήριξή τους μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων τριών μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Μπεν Ουάλας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία.

Ο ολετήρας Μπόρις φαντασιώνεται ότι είναι Τσώρτσιλ: Θέλει να επιστρέψει για να ολοκληρώσει τη… δουλειά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: