Η ώρα της απολογίας για τον μαστροπό και τον βιαστή της 12χρονης: Πώς ο 53χρονος έκλεινε τα ραντεβού με τους πελάτες [βίντεο]

FILE PHOTO: O 53χρονος Hλίας Μίχος, βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα του Κολωνού οδηγείται ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια των Ευελπίδων. Photo screenshot via ALPHA TV




Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα προκειμένου να απολογηθούν οι δυο κατηγορούμενοι, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Εναντίον τους ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή. Ο 53χρονος κρατείται απομονωμένος στη ΓΑΔΑ.

Την Τρίτη (11/10) δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 53χρονου από τον Κολωνό που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια, καθώς επίσης του 42χρονου, ο οποίος συνελήφθη για τον βιασμό του κοριτσιού.




Σε ανάλογη κίνηση θα προχωρούν οι εισαγγελικές αρχές και για τα άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν σε νοσηρές πράξεις κατά της 12χρονης. Κάθε φορά που θα ταυτοποιείται κάποιος και προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του τότε θα καταργείται το πέπλο της ανωνυμίας και θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του.

Οι αρχές εξετάζουν, παράλληλα, εάν ο 53χρονος δρούσε μόνος του ή είχε και συνεργούς, ενώ διερευνούν τα ίχνη όσων ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να βιάσουν και εκείνοι το ανήλικο κορίτσι.

Στα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, αναζητούν οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων τα ηλεκτρονικά ίχνη των συνομιλητών του 53χρονου φερόμενου παιδεραστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση έξι ακόμη ατόμων που κακοποίησαν σεξουαλικά το μικρό κορίτσι.

Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης σε ανώνυμα Chat, και από εκεί «ψάρεψε» τους 213 ενδιαφερόμενους πελάτες, που ήταν έτοιμοι να δώσουν από 50 έως 100 ευρώ για να εκμεταλλευτούν και να κακοποιήσουν με το παιδί.




 

 

Kαμία ολιγωρία στις έρευνες λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛΑΣ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση του βιασμού 12χρονης στα Σεπόλια από ένα 53χρονο και ένα 42χρονο, και διαψεύδει τις αναφορές σε ΜΜΕ για ολιγωρία των αστυνομικών.

Ειδικότερά διευκρινίζει ότι οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου να καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους. Αμέσως ενημερώθηκε υπηρεσιακά η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

«Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» καταλήγει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: