Οι master των fake news κάνουν μαθήματα δημοσιογραφίας στα ελληνικά ΜΜΕ: Η ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Σκηνή από το βίντεο που δείχνει τους Τούρκους λιμενικούς να χτυπούν κι έναν πατέρα μέσα στη βάρκα των μεταναστών να σηκώνει στον αέρα το βρέφος του. Screenshot via Youtube.




Για δήθεν κατασκευασμένα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου σχετικά με το βίντεο που δείχνει τουρκικές αρχές να σπρώχνουν παράτυπους μετανάστες προς την Ελλάδα, έκανε λόγο η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, με ανάρτησή της στο twitter.

«Διάφορα ελληνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία έσπευσαν να διαδώσουν μια υποτιθέμενη “οπτική απόδειξη της τουρκικής ώθησης παράτυπων μεταναστών» την περασμένη εβδομάδα”, ισχυρίστηκε η τουρκική πρεσβεία.

«Θα περιμέναμε εξίσου γρήγορες και ειλικρινείς ανακλήσεις όταν αποδείχθηκε ότι το βίντεο (το ίδιο ήταν από το 2019) δείχνει στην πραγματικότητα τις επίπονες προσπάθειες της τουρκικής ακτοφυλακής να κάνει ακριβώς το αντίθετο – δηλαδή να προσπαθεί να αναχαιτίσει ένα σκάφος μεταναστών από το πέρασμα στο η ελληνική πλευρά».

Η πρεσβεία επισύναψε επίσης δήλωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής για το περιστατικό που δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

«Ελπίζουμε να καλύψουμε έτσι το κενό πληροφοριών», πρόσθεσε η πρεσβεία.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, από την πλευρά του, ισχυρίζεται πως η Ελλάδα δήθεν έχει από καιρό ακολουθήσει παράνομα πολιτική απώθησης των αιτούντων άσυλο που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές της ως σημείο εισόδου στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε τα εξής, που δεν αποδεικνύει με στοιχεία:

«Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κορυφαία μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει συχνά παράνομες απωθήσεις και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ελληνικών αρχών που παραβιάζουν το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο.

Η Τουρκία και οι οργανώσεις για τα δικαιώματα έχουν επανειλημμένα καταδικάσει την παράνομη πρακτική, λέγοντας ότι παραβιάζει τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ευάλωτων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων».

Σχόλιο HJ: Προφανώς η απαράδεκτη τουρκική πρεσβεία θα ήθελε τα ελληνικά ΜΜΕ να λειτουργούν όπως η πλειοψηφία των αντίστοιχων στην Τουρκία: Κάτω από καθεστώς ουσιαστικής λογοκρισίας υπό τον φόβο των κυρώσεων όταν γράφεται κάτι που δεν είναι αρεστό στο καθεστώς του ΤαγίπΕρντογάν.

Για την ενημέρωση του νέου πρέσβη οφείλουμε να του γνωστοποιήσουμε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ θα συνεχίσουν να κάνουν τη δική τους δουλειά και αυτός ας προσπαθήσει να κάνει τη δική του. Το ποιά ακριβώς είναι αυτή θα φανεί και θα κριθεί.

Με πληροφορίες από Anadolu Agency

Η “Τουρκική Δημοκρατία” στο απόσπασμα: Το νεο-Οθωμανικό ντελίριο του Ερντογάν με αφορμή τον …”θρίαμβο” στη Λιβύη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: