Η Γερμανία υπόσχεται στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας: Και τεθωρακισμένα άρματα μάχης από την Ελλάδα

FILE PHOTO: Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ. EPA. DUMITRU DORU




Η ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht ανακοίνωσε κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Ουκρανία την παράδοση ενός συστήματος αεράμυνας, αναφέρει η ZEIT Online, σε ρεπορτάζ του Lennard Simmons.

Επίσης θα παραδοθούν τεθωρακισμένα άρματα μάχης από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συνάντησής της με τον Ουκρανό ομόλογό της Olexij Resnikow δήλωσε ότι το επίγειο σύστημα Iris-T SLM θα μεταφερθεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες. Δεδομένων των πολλών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών η Άμυνα, αλλά και τα drones που έχουν ήδη παραδοθεί, είναι «πολύ σημαντικά», επεσήμανε η Lambrecht.

Θα πρέπει να γίνουν επιπρόσθετες παραδόσεις όπλων και η Γερμανία σκοπεύει να πείσει τους συμμάχους της να συμμετάσχουν σε αυτές, πρόσθεσε η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας.

Αυτό είναι επί του παρόντος το πιο σημαντικό, «το ότι δηλαδή αυτές οι αεροπορικές επιθέσεις, οι οποίες πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό, τρομοκρατούν και σκοτώνουν, μπορούν να καταπολεμηθούν».

Η Ουκρανία αναμένεται επίσης να εφοδιαστεί γρήγορα με τεθωρακισμένα άρματα μάχης από την Ελλάδα και τη Σλοβακία. «Και η Γερμανία βοηθά στο να καλυφθεί το κενό σε Ελλάδα και Σλοβακία». Αυτή η κυκλική ανταλλαγή όπλων είναι «πολύ σημαντική».

Σε σχέση με το αίτημα της Ουκρανίας να παραδοθούν και τανκς, η Υπουργός δήλωσε:

«Η Γερμανία έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι σε αυτό το θέμα δεν θα λάβουμε μόνοι μας αποφάσεις». Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει και η Ουκρανία. Η Γερμανία θα βρίσκεται πάντοτε σε συντονισμό με τους εταίρους της, είπε η Lambrecht, όπως συνέβαινε για παράδειγμα με τα οβιδοβόλα Panzerhaubitze.

Αυτά παραδόθηκαν σε συνεργασία με την Ολλανδία, η οποία συμμετείχε και στην εκπαίδευση των Ουκρανών στο σύστημα αυτό. Επιπλέον, η Γερμανία συνεννοήθηκε με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία σε σχέση με την παράδοση πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων.

«Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και στο μέλλον, και σε ό,τι αφορά την παράδοση τεθωρακισμένων».

Η Lambrecht επιθεώρησε και ένα γερμανικό αντιαεροπορικό τεθωρακισμένο Gepard στο λιμάνι της Οδησσού. Σύμφωνα με τη Lambrecht, θα βοηθήσει στην προστασία «κρίσιμων υποδομών» του σημαντικού εξαγωγικού λιμανιού.

ΠΗΓΗ: ZEIT OnlineLennard Simmons – Lambrecht verspricht der Ukraine Luftabwehrsysteme

Πόσο πιθανός είναι ένας πόλεμος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας; Θα είναι ένα μικρό “περιστατικό” ή κάτι άλλο;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: