Οι Αττίλες επάνδρωσαν το φυλάκιο στη Δένεια: Το κατοχικό καθεστώς έστειλε στρατιώτες στη νεκρή ζώνη της Κύπρου

FILE PHOTO:΅Το κατοχικό καθεστώς επανδρώνει φυλάκιο στη Δένεια. Φωτογραφία Omega TV




Επανδρώθηκε το τουρκικό φυλάκιο στη Δένεια, με δύο στρατιώτες, 24ώρες, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ για την παράνομη ανέγερσή του.

Συνεργείο του Σίγμα, με τον Γιώργο Τάττη και τον Κώστα Ηλιόπουλο, βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο και κατέγραψε τις κινήσεις των στρατιωτών και της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Λίγα μέτρα πιο πίσω, δεσπόζει το προηγούμενο κατοχικό φυλάκιο, το οποίο παράτησαν μερικά χρόνια πριν, για να προελάσουν τώρα.

Με συνοπτικές διαδικασίες, εντός μόνο λίγων ημερών, το κατοχικό καθεστώς επάνδρωσε το φυλάκιο στην ακριτική Δένεια, που βρίσκεται σε σημείο, είτε εντός της νεκρής ζώνης, είτε στα βόρεια όρια.

Στο φυλάκιο, όπως δείχνουν τα πλάνα (βίντεο), υπάρχουν δύο στρατιώτες, οι οποίοι, μας παρακολουθούν με κυάλια.

«Καταφέραμε σήμερα να προσεγγίσουμε το φυλάκιο. Όπως μπορείτε να δείτε και από τα πλάνα, το φυλάκιο έχει επανδρωθεί. Μάλιστα, όπως ενημερωνόμαστε, τα κτήματα γύρω από το φυλάκιο, ακόμη και πιο βόρεια κάποιες φορές, καλλιεργούνταν μέχρι πρόσφατα από Ε/κ».

«Τα κτήματα που καλλιεργούσαν Ελληνοκύπριοι, ήταν πάνω στη γραμμή εκεί. Μπροστά από το φυλάκιο», ανέφερε ο Κοινοτάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου.

  • Προελαύνουν με τα χρόνια

Ενδεικτικό των μικρών κινήσεων προέλασης που πραγματοποιούν τα κατοχικά στρατεύματα, το ότι λίγα μέτρα πιο πάνω, στην ίδια ευθεία, υπήρχε τουρκικό φυλάκιο, το οποίο, ωστόσο, εγκαταλείφθηκε πριν μερικά χρόνια. Τώρα, προωθήθηκαν κάποια μέτρα πιο μέσα.

Σε κάθε περίπτωση, είτε εντός είτε στα βόρεια όρια, η παραβίαση του στάτους κβο είναι δεδομένη, καθώς, παραβιάζεται το στρατιωτικό καθεστώς.

Με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Σίγμα, ο Υπουργός Εξωτερικών, κλήθηκε να σχολιάσει, τα επόμενα βήματα αντίδρασης.

Όπως ανέφερε, «έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες. Εκείνο που δεν μου αρέσει είναι να δημοσιοποιώ ή να διαρρέω τέτοιου είδους διπλωματία στα ΜΜΕ»

Τα κόμματα έχουν καταδικάσει πάντως τις νέες ενέργειες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με την βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Φωτεινή Τσιρίδου και τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Ανδρέα Αποστόλου, να βάζουν στο τραπέζι ακόμη και την απομάκρυνση του Κόλλιν Στιούαρτ.

  • Στέλνουν μετανάστες… μέσω ναρκοπεδίου

Οι κινήσεις του καθεστώτος δεν σταματούν εδώ, καθώς, στην περιοχή, προωθούσαν παράτυπους μετανάστες και μάλιστα, μέσω του ναρκοπεδίου.

Ο κ. Παναγιώτου εξήγησε πως «είχαν κάνει παραστάσεις στα Η.Ε. για να περιφράζεται ο χώρος να μην θρηνήσουμε θύματα, γιατί περνούσαν και γυναίκες και παιδιά μικρά»

Γι’ αυτό το θέμα, πάντως, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αυτές τις μέρες, έχει τοποθετήσει συρμάτινη περίφραξη.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βενιζέλο, φαίνεται πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ προσανατολίζεται – αντί της σύναψης ξεχωριστής συμφωνίας με το ψευδοκράτος – να συνομολογήσει επιχειρησιακές διευθετήσεις, ως ενδιάμεση φόρμουλα, λίγες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές. Δίνοντάς του το δικαίωμα να κάνει λόγο για αναγνώριση ξεχωριστής κυριαρχίας.

Αποκαλύπτουμε το διάβημα της Λευκωσίας στον Στιούαρτ: Συμφωνία ΟΥΝΦΙΚΥΠ-κατεχομένων λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: