Η 13η σύνταξη στο προεκλογικό οπλοστάσιο του Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης σας εξαπάτησε αισχρά

File photo Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας (Κ) υποδέχεται τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Αθήνα, Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Για αισχρή εξαπάτηση προς τους συνταξιούχους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.

“Εξαπάτηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την 13η σύνταξη, που δόθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης, παρ ότι είχε χαρακτηρίσει ως ψίχουλα, είχε δεσμευθεί να την κρατήσει και μόλις εξελέγη την ξέχασε“, ανέφερε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι πήρε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τον προϋπολογισμό της για να κλείσει τις τρύπες στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. “Δεύτερον εξαπάτηση σε σχέση με την επιστροφή των αναδρομικών που αφορούν στις επικουρικές και στα δώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη” δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για επιστροφή της 13ης σύνταξης και για επιστροφή του ενός δισεκατομμυρίου που διοχετεύτηκε στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης πίσω στους συνταξιούχους, εκεί όπου ανήκει, όπως είπε, αλλά και για τα αναδρομικά ότι θα δοθούν σε τρεις δόσεις. “Είναι ηθική υποχρέωση του κράτους να τα δώσει και να εφαρμόζεται η απόφαση της δικαιοσύνης πάντοτε και όχι όταν βολεύει κάποιους” είπε.

Σφοδρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων. καθώς όπως είπε, δεν μπορεί κάποιος να έχει δουλέψει τόσα χρόνια και να περιμένει τρία χρόνια για να πάρει τη σύνταξή του.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Τα έκανε …”σαλάτα” ο Παπαδημούλης: Αποκάλυψε αρχικό σχέδιο εσωτερικού εγγράφου ως απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: