Γκάμπια: Υποπτα για τον θάνατο 66 παιδιών τέσσερα ινδικά σιρόπια για το βήχα *Διεθνής συναγερμός από ΠΟΥ

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΒΒC




Η αστυνομία στη Γκάμπια ερευνά τους θανάτους 66 παιδιών, οι οποίοι φέρεται να προήλθαν από τη χρήση σιροπιού για το βήχα με παρασκευάστρια ινδική εταιρία.

Την Τετάρτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε διεθνή συναγερμό σχετικά με τα τέσσερα αυτά σιρόπια προειδοποιώντας ότι μπορεί να συνδέονται με οξείες νεφρικές βλάβες και με θανάτους παιδιών τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών δήλωσαν στο BBC ότι τα παιδιά τους σταμάτησαν να ουρούν αφότου τους χορηγήθηκαν τα σιρόπια και καθώς η κατάστασή τους χειροτέρευε, οι προσπάθειες να σώσουν τη ζωή τους απέβησαν άκαρπες.

Πρόκειται για τα προϊόντα:

  • Promethazine Oral Solution
  • Kofexmalin Baby Cough Syrup
  • Makoff Baby Cough Syrup και
  • Magrip N Cold Syrup.

Απαντα παρασκευάζονται από μια ινδική εταιρεία, την Maiden Pharmaceuticals, η οποία δεν είχε παράσχει εγγυήσεις για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, σε σχόλιό του δήλωσε «σοκαρισμένος» για το περιστατικό.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ακολούθησε τα ινδικά υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι συνεργάζεται με την εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Γκάμπιας και οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού πηγαίνουν τώρα από πόρτα σε πόρτα και επισκέπτονται φαρμακεία και αγορές, αναζητώντας τα ύποπτα σιρόπια.

Περισσότερα από 16.000 τέτοια σκευάσματα έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί και οδεύουν για καταστροφή, σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού στο BBC.

Γονείς που έχασαν τα παιδιά τους είπαν στο BBC ότι μελετούν να κινηθούν νομικά εναντίον των αρχών.

Με πληροφορίες από BBC

Με τραυματισμένο το κύρος του ο Πούτιν θα προεδρεύσει τη Δευτέρα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: