Γεγονός ο εξευτελισμός Πούτιν στην στρατηγική Λιμάν: “Ευχαριστούμε για τη συνεργασία” ειρωνεύονται οι Ουκρανοί τους Ρώσους που το’ βαλαν στα πόδια [videos]

Ουκρανοί στρατιώτες υψώνουν την σημαία της πατρίδας τους πανηγυρίζοντας στην είσοδο της πόλης Λιμάν, μετά την εκδίωξη των Ρώσων εισβολέων. Φωτογραφία από βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.




Eπισήμως ανακοίνωσε την απελευθέρωση  από τους Ρώσους εισβολείς της πόλης Λιμάν στην επαρχία του Ντονέτσκ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μια μέρα αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον στρατό της από το μέχρι προ ημερών ρωσικό προπύργιο.

“Από τις 12:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) η Λιμάν είναι εντελώς καθαρή. Ευχαριστώ τους στρατιωτικούς μας“, τόνισε ο Ζελένσκι σε σύντομο βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram.

 

 

Λίγη ώρα νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, αναφερόμενο στην άρον άρον απόσυρση των Ρωσικών δυνάμεων από την Λιμάν, την οποία ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, βρίσκει ευκαιρία για “τρολάρισμα”, με ανάρτησή του που …”ευχαριστεί” τους Ρώσους για τη συνεργασία:

Ευχαριστούμε το «Υπουργείο Άμυνας» της Ρωσίας για την επιτυχημένη συνεργασία στη διοργάνωση της άσκησης «Izyum 2.0». Σχεδόν όλα τα ρωσικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στη Λιμάν αναδιατάχθηκαν με επιτυχία είτε σε σάκους πτωμάτων είτε σε αιχμαλωσία. Έχουμε μια ερώτηση για εσάς: Θα θέλατε μια επανάληψη;

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν το Σάββατο επαίνεσε την κατάληψη από την Ουκρανία του βασικού προμαχώνα της Λίμαν  λέγοντας ότι ήταν μια ενθαρρυντική επιτυχία στο πεδίο της μάχης που θα δημιουργήσει νέα διλήμματα για τον ρωσικό στρατό.

“Απολύτως, είναι σημαντικό. Είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή”, είπε ο Όστιν στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στη Χαβάη.

Ο Όστιν σημείωσε ότι η Λιμάν ήταν κόμβος στις γραμμές ανεφοδιασμού που χρησιμοποίησε η Ρωσία για να προωθήσει τα στρατεύματά της και το υλικό της προς τα νότια και προς τα δυτικά.

«Χωρίς αυτές τις διαδρομές, θα είναι πιο δύσκολο», πρόσθεσε ο Όστιν. «Δημιουργεί ένα είδος διλήμματος για τους Ρώσους στο μέλλον».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, και «επανέλαβε το μήνυμα του Προέδρου Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τιμούν πάντα τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας».

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακτήσει τον έλεγχο της επικράτειάς της ενισχύοντας στρατιωτικά και διπλωματικά το χέρι της», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

 

 

 

Mε πληροφορίες από AFP/Reuters/The Guardian/Deutsche Welle

Κυνικός ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ: Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: